Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΟ ΠΟΠΟΒΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Φωτογραφίες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο ΠΟΠΟΒΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 1 2
To Πόποβο Βουλγαρίας, επισκέφθηκε από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου, 40 μελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Ευρώτα κο Δημήτρη Διαμαντάκο, εκπρόσωπο του Δήμου Ευρώτα και αναπληρωτή του Δημάρχου κου Γρυπιώτη.

Την αποστολή συμπλήρωναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Βέρδος και Π. Μαστρογιαννάκος (εκπρόσωπος του ΑΣΕ Σκάλας), καθώς επίσης τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας, της χορωδίας της Ένωσης Δημοτών Σκάλας ΄΄Νέοι Ορίζοντες’’ και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις του αδελφοποιημένου Δήμου, όπως επίσης η έκθεση των αγροτικών μας προϊόντων (ελιά, λάδι, πορτοκάλια, φυτά, κρασί). Σημειώνεται, ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και άλλες αδελφοποιημένες με το Πόποβο πόλεις (από την Πολωνία, Ουκρανία, Σερβία, Σκόπια, Τουρκία, Ιταλία και δύο ρώσικες πόλεις).
Η γευστικότητα και γνησιότητα των προϊόντων κατέπληξε τους παρευρισκόμενους και απέσπασε θερμά σχόλια. Υπήρξε μάλιστα έντονο ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο εξαγωγής των λακωνικών προϊόντων. Τα εκτιθέμενα προϊόντα παραχωρήθηκαν από τον ΑΣΕ Σκάλας, τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Κροκεών και Στεφανιάς, τον Οίκο ‘’Αδαμαντίνα’’, τα φυτώρια Χιώτη και Κούρλα και τους ιδιώτες κ.κ Μ. Μανωλάκο, Ν. Θεοδωρακάκο, Σ. Τσιμπίδη, Γ. Μαρτσούκο.
Τη μεγάλη αυτή γιορτή πλαισίωσαν οι χορευτές με τις ελληνικές μοναδικές φιγούρες τους, ενώ η χορωδία καταχειροκροτήθηκε για τις μελωδίες της.
Ο Δήμος Ευρώτα ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην αποστολή, εκφράζει δε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς το Δήμαρχο του Πόποβο για την εγκάρδια φιλοξενία του.
Τέλος, όλοι οι εκπρόσωποι, έδωσαν αμοιβαίες υποσχέσεις, για την επόμενη συνάντηση.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: