Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η 187η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ ΒΡΟΝΤΑΜΑ

Με λαμπρότητα, τιμές και δόξα εορτάστηκε και φέτος η 187η επέτειος του ολοκαυτώματος στο Παλαιομονάστηρο του Βρονταμά. Ο Δήμος Ευρώτα απέδωσε για άλλη μια χρονιά φόρο τιμής στους μαρτυρικούς εκείνους Βρονταμίτες που στις 15-09-1825 ήρθαν αντιμέτωποι με τις ορδές του Ιμπραήμ στο Παλαιομονάστηρο.
Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στις 10.30΄το πρωί στη Μονή Παλαιομονάστηρου. Στο τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Βρονταμά κ.Παπακωσταντίνου Γεωργία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές ανάκρουση του εθνικού ύμνου και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
 Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Ελένης Θεοδωρακοπούλου Στρατήγη, για την πολύτιμη προσφορά της στην ανάδειξη του Παλαιομονάστηρου και τη βαθιά αγάπη που έτρεφε γι΄αυτό. Στη συνέχεια στο πνευματικό κέντρο Βρονταμά, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου <<ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΤΡΑΤΗΓΗ. Στο δρόμο προς το Παλαιομονάστηρο>>, του Γενικού Διευθυντή Νοσοκομείου Σπαρτής κ. Νικολάου Κουφού. Την παρουσίαση του βιβλίου την έκανε ο πρώην υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Νάσος Αλευράς.
 Στον εορτασμό της επετείου τίμησαν με την παρουσία τους ,ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος της βουλής κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Φεφρωνία Πατριαννάκου, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Φαρλέκας, εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ Σπάρτης ,αντισυνταγματάρχης , κ. Αλεξανδρής Αθανάσιος, ο αστυνομικός διοικητής του ΑΤ Σκάλας κ. Μαρουδάς Γεώργιος, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, κ. Αυγουλέας Μιχαήλ,ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ευρώτα κ.κ.Παναγιωτακάκος Ηλίας και η Χρήστου- Μιχαλούτσου Νικολέτα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ευρώτα, κ.κ.Αγρανιώτης Πέτρος, Γκουβούση- Κρητικάκου Αργυρώ, Φίλλιπος Πήλιουρας, Παναγιώτης Αργυρίου και η Μεταξία Μυλωνάκου, ο πρόεδρος του ΔΔ Βρονταμά κ. Διαμαντής Φαρλέκας και εκπρόσωποι συλλόγων – φορέων και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: