Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Το φετινό θερινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ευρώτα, έριξε αυλαία την τελευταία μέρα του καλοκαιριού, με τη μυσταγωγική συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Επιδαύριο Θέατρο Βλαχιώτη.
Η μεθοδική και προσεγμένη προσπάθεια ‘’αγκαλιάστηκε’’ από το κοινό, ο σκοπός άλλωστε ήταν ειδικός:
Η εξασφάλιση χρημάτων για την αγορά κατάλληλου οχήματος για την μεταφορά των ΑμΕΑ.
Το πρώτο ολοκληρωμένο Πολιτιστικό Καλοκαίρι από συστάσεως τού Καλλικρατικού Δήμου Ευρώτα, υπήρξε μία σύντομη αλλά γοητευτική διαδρομή, μεστή εικόνων και εμπειριών, που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου με το Φεστιβάλ ΤεχΝέων. Συμπυκνώθηκε σ΄ένα τετραήμερο αφιερωμένο στους νέους, εστιαζόμενο στην ανάδειξη των δεξιοτήτων τους και την ενεργοποίηση της ατομικής πρωτοβουλίας (κεραμικές κατασκευές, ζωγραφική, εκθέσεις φωτογραφίας, ανταλλαγή βιβλίων). Συναυλίες και ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, που λόγω της αμφίδρομής του σχέσης με το θεατή βρήκε απήχηση με αποτέλεσμα να προστεθούν παραστάσεις, συμπλήρωσαν το ‘’παρθενικό’’ Φεστιβάλ.
Το στοίχημα του σχεδιασμού ενός Φεστιβάλ που θα κάλυπτε πολλές και διαφορετικές προτιμήσεις φαίνεται, ότι κερδήθηκε, χωρίς μάλιστα να γίνει η παραμικρή ‘’έκπτωση’’ στην ποιότητα. Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες, χάρισαν ξεχωριστές στιγμές στους θεατές. Πρόβλεψη υπήρξε και για τους λάτρεις τής κλασσικής μουσικής, εξασφαλίζοντας για το κοινό μια μοναδική ακουστική εμπειρία, με το διεθνούς φήμης σολίστ Ανδρέα Πυλαρινό και τον τενόρο Γιάννη Φράγκο.
Η 1η Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, ήταν από τα πιο συγκινητικά και ιδιαίτερα ‘’καρέ’’ αυτής της περιόδου. Η φλόγα πέρασε από την πλειονότητα των χωριών και των πέντε δημοτικών ενοτήτων και οι δημότες συμμετείχαν ισότιμα στη διαδικασία μεταλαμπάδευσής της, προάγοντας το εθελοντικό πνεύμα. Ο πρωταθλητής των 200 μ., συντοπίτης μας Λυκούργος Τσάκωνας, άναψε τελευταίος τη δάδα στον τερματικό της σταθμό, το Βοτανικό Κήπο τού Ιπποκράτη. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε, ότι ο Δήμος Ευρώτα, εκτός από την τελετή τιμής στο πρόσωπό του (στη γενέτειρά του το Βλαχιώτη), πρότεινε στον πανευρωπαϊκό μας πρωταθλητή να μεταγραφεί στο Γ.Α.Σ. Ευρώτα, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο ταλέντο του. Θα στηριχθεί, ώστε να έχει όλα τα εφόδια για να φέρει ‘’χρυσές’’ διακρίσεις.
Οι χώροι που φιλοξένησαν τις εκδηλώσεις, ήταν ένα από τα συστατικά στοιχεία τής επιτυχίας τους: Το ατμοσφαιρικό Αμφιθέατρο στο Βλαχιώτη, η βελτίωση των υποδομών του οποίου δρομολογείται και ο Βοτανικός Κήπος στη Σκάλα που επελέγη ως ιδεώδης χώρος για την επαφή- κυρίως των νέων- με το περιβάλλον (διεξάγονται εργασίες ανάπλασης, προκειμένου να αποτελέσει χώρο ανάπαυλας για τους νέους).
Ο αρχικός στόχος τής αγοράς ενός ειδικού οχήματος επετεύχθη και ο Δήμαρχος Ευρώτα αναμένεται σε λίγες μέρες να ανακοινώσει την παράδοσή του στο Δήμο.
Οι συντελεστές ευχαριστούν από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές και υπόσχονται να επανέλθουν δριμύτεροι, δοκιμάζοντας νέα πράγματα και ιδέες, βελτιώνοντας πρακτικές και διορθώνοντας ατέλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: