Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ CALIMANESTI

Στο Calimanesti στις 26 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ευρώτα
Η εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση του Δήμου Ευρώτα για την ευρωπαϊκή δράση ΄΄ΚΑΠ ενάντια στην κρίση΄΄, ύψους 89.000 €, αποτελεί μία από τις πρωταρχικές προτεραιότητές του.
Το Σαββατοκύριακο όπου ολοκληρώθηκε η 1η Ευρώτεια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών (25- 26 Αυγούστου), κατέλυσε στη Σκάλα αντιπροσωπεία από τον αδελφοποιημένο Δήμο του Calimanesti της Ρουμανίας.
Αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις σχετικά με την εξεύρεση φόρμουλας συνεργασίας, καθώς και με την αναζήτηση μεθόδων αξιοποίησης του προγράμματος.
Οι Ρουμάνοι εκπρόσωποι ανακοίνωσαν στο Γ. Γρυπιώτη, ότι παραχωρούν στο Δήμο μας οικόπεδο ενός στρέμματος, έκταση στην οποία πρόκειται να δημιουργηθεί ξενώνας. Το Calimanesti είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, που διαθέτει ιαματικά λουτρά, ιδανικός τόπος για εναλλακτικό ιατρικό τουρισμό. Ο ξενώνας που θα φτιαχθεί, θα μπορούσε δυνητικά να αποκτήσει και αγροτουριστικό χαρακτήρα. Ο Δήμαρχος θα ανταποδώσει την επίσκεψη, αφού την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στη ρουμάνικη πόλη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Ως προς τη δρομολόγηση ενεργειών για την ευρωπαϊκή δράση της ΚΑΠ, εν καιρώ θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των αδελφοποιημένων- εταίρων Capannori και Popovo (εδώ ή σε Ιταλία- Βουλγαρία αντίστοιχα), με την τελική συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων Δήμων να λαμβάνει χώρα το Νοέμβριο, σε Συνέδριο στη Σκάλα.
Η ΄΄Κοινή Αγροτική Πολιτική΄΄ αποτελεί την ενοποιημένη Αγροτική Πολιτική των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρονολογείται από το 1962. Σ’ όλη τη διάρκεια της σαραντάχρονης πορείας της, αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθυμίζουμε, ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος Ευρώτα ήταν ο μοναδικός ελληνικός που επελέγη, σε μια δράση απόλυτα συμβατή με την αγροτοκτηνοτροφική του φυσιογνωμία. Εν μέσω της οξείας οικονομικής κάμψης, ο καθένας πρέπει να αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, πόσω μάλλον όταν πεποίθησή μας είναι πως η επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι εφικτό να γίνει διαμέσου της οικονομικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: