Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Α.Ε.Ι –Τ.Ε.Ι ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ



 Η ακολουθούμενη πολιτική των καταργήσεων και συγχωνεύσεων, ιδιαίτερα στους τομείς του κράτους Πρόνοιας και της εξυπηρέτησης των πολιτών έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
  Άλλωστε καθημερινά αποδεικνύεται, ότι η πολιτική που εφαρμόζεται αποκλειστικά από την Τρόικα, δεν μπορεί να τιθασσεύσει χρέος και ελλείμματα.

  Αντίθετα, στοχοποιεί την Ελληνική κοινωνία και μεγεθύνει τα χάσματα σ’ όλους τους τομείς της ζωής.
  Έτσι και η επιδιωκόμενη πολιτική στην εκπαίδευση με κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λακωνία δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στον Τόπο μας.
  Μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς της Λακωνίας θ’ αναπτύξουμε δράσεις για την ακύρωση πολιτικών που επιδιώκουν το κλείσιμο Τμημάτων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Όσον αφορά στην επιδίωξη του ΤΕΙ Καλαμάτας για μεταφορά του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στη Καλαμάτα διαμορφώνει ένα άσχημο κλίμα. Θεωρούμε ότι αυτή η αντιεπιστημονική επιλογή δεν μπορεί να αποτελέσει εκπαιδευτική πολιτική αναβάθμισης του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας δεν πρέπει και δεν μπορεί η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας να λησμονεί ότι  1. Το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας ξεκίνησε ως Παράρτημα του Τ.Ε.Ι. Πατρών, 2. Οι υποδομές του Παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. στη Σπάρτη έγιναν με τη χορηγία του ζεύγους ΒΑΛΙΩΤΗ.
  Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είναι αξιοζήλευτο με δυνατότητες και τεράστια προοπτική.
·         Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει μια τέτοια επιλογή.
·         Καλούμε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μην επιτρέψει την πολιτική της συγχώνευσης- μεταφοράς, αντίθετα να προβεί στην ποιοτική αναβάθμιση των σχολών (Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.) στη Λακωνία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: