Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Την πεντάμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα ζητά με επιστολή ο Δήμαρχος Ευρώτα

Την πεντάμηνη παράταση του επιχειρησιακού προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα, που απασχολεί 75 άτομα στο Δήμο Ευρώτα, αιτήθηκε ο Γιάννης Γρυπιώτης,  με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης& Πρόνοιας  κο Βρούτση.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα τόνισε την αξία της προσφοράς των εργαζομένων και τη σημασία των προγραμμάτων αυτών, τόσο για την κοινωφελή εργασία, όσο και τον περιορισμό της ανεργίας.
Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιεί ως συμπράττων φορέας, εδώ και δύο μήνες ο Δήμος Ευρώτα (με δικαιούχο φορέα το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), εντασσόμενο στην πράξη ΄΄Δημιουργία Θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου΄΄, απασχολεί 75 εργαζόμενους.
Τα άτομα αυτά, ως επί το πλείστον νέοι, προσελήφθησαν- ως γνωστόν- με αξιοκρατικές διαδικασίες (υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ) για πέντε μήνες. Έχουν αξιοποιηθεί σε νευραλγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα, η δασοπροστασία, η τεχνική υποστήριξη, το πρόγραμμα ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄, αποδίδοντας σημαντικά οφέλη και ενισχύοντας τις υπηρεσίες και τις διοικητικές δομές του Δήμου μας.
Έχοντας σχηματίσει ενιαία άποψη, κατά το χρονικό διάστημα της παρουσίας τους στο Δήμο, ικανή να τεκμηριώσει το αίτημα της επιστολής μου αυτής, ζητώ την πεντάμηνη παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος. Θεωρώ, ότι η εφαρμογή παρεμφερών προγραμμάτων μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην ανεργία, ειδικά των νέων, της πληθυσμιακής ομάδας που πλήττεται περισσότερο από αυτήν, συμβάλλοντας συγχρόνως στην ενδυνάμωση δράσεων κοινωφελούς σκοπού.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Ιωάννης Γ. Γρυπιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: