Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΠ



Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, ζούμε την εποχή των μεγάλων καταργήσεων των υπηρεσιών («Αναστολή λειτουργίας» την ονομάζουν οι κυβερνώντες).
Στο νομό μας, αφού ξεκίνησαν με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση (κλείνοντας και συγχωνεύοντας τα δημοτικά σχολεία), τώρα ήρθε η σειρά των Δ.Ο.Υ., και αύριο βλέπουμε!!! Έχουμε μέλλον, μπροστά μας!!!

Μετά την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Αρεόπολης, Κροκεών και Νεάπολης Βοιών, μπήκε λουκέτο στη Δ.Ο.Υ. Σκάλας και ακολουθούν αυτές του Γυθείου και των Μολάων.
Αυτό προστάζει η τρόικα: μια Δ.Ο.Υ. ανά νομό, προς το παρών! Αργότερα δεν ξέρουμε! Και θα αναγκάζεται ο φορολογούμενος να μεταβαίνει στην έδρα του νομού. Βέβαια η κυβέρνηση ευαγγελίζεται την on line σύνδεση της Δ.Ο.Υ. με τα φορολογικά ΚΕΠ, των οποίων η λειτουργία δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι και πότε θα ξεκινήσει, αφού τώρα θα δημιουργηθούν. Όπως επίσης η κυβέρνηση διαφημίζει και τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στο Υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες φυσικά τις θέλουμε και τις περιμένουμε, αλλά μέχρι τότε, τι κάνουμε, κύριοι υπεύθυνοι; Ταλαιπωρούμε τους πολίτες, χωρίς να μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο, πέρα από την υποτιθέμενη μείωση του κόστους, φυσικά! (Η οποία βέβαια μείωση του κόστους δεν ισχύει, αφού τουλάχιστον στη Λακωνία όλοι οι Δήμοι, παραχωρούσαν κτίριο για τη στέγαση των Δ.Ο.Υ.). Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε και να το εμπεδώσουμε  ότι,  η λειτουργία των ΚΕΦ ή ΚΕΦΥ, όπως και αν ονομασθούν αυτά, δεν θα αντικαταστήσει σε καμία περίπτωση, τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που παρείχαν οι Δ.Ο.Υ.
Ένα λοιπόν από τα πρώτα φορολογικά ΚΕΠ, θα λειτουργήσει στο Δήμο μας, το Δήμο Ευρώτα, σε χώρο που ο Δήμος θα παραχωρήσει, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως, η λειτουργία του με τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη λειτουργία της Δ.Ο.Υ., σε ένα Δήμο αγροτικό, παραγωγικό και  εμπορικό, που οι φορολογούμενοι (επαγγελματίες και μη), θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Σπάρτη για τις περισσότερες εργασίες. Γιατί, αν διαβάσει κάποιος τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το ΚΕΦ - ΚΕΦΥ, όπως αυτές έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, καμία σχέση δεν έχει αυτό που θα δημιουργηθεί, με τις αρμοδιότητες της Δ.Ο.Υ. Συγκεκριμένα, θα εξυπηρετούνται κάποιες περιπτώσεις που αφορούν το τμήμα του μητρώου και ό,τι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα φορολογίας, (ταμείο, κεφάλαιο, εισόδημα, ΦΠΑ κ.λ.π.),  θα μεταβαίνουν στη Σπάρτη. Προς δόξα της πολυδιαφημισμένης «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» !!!
Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε, δεδομένης της καθημερινής ταλαιπωρίας υπαλλήλων και πολιτών, ότι με τον τρόπο αυτό οι ιθύνοντες προσπαθούν να μας «χρυσώσουν το χάπι» με «γραφειάκια» ανά Δήμο, τα οποία εξ’ αντικειμένου δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.
Και βέβαια όταν έρχονται και κλείνουν τα σχολειά μας, τις υπηρεσίες μας, αποδυναμώνουν την περιφέρεια και ερημώνουν τα χωριά μας, δημιουργούν μια νέα αστυφιλία προς τις πρωτεύουσες των νομών, γιατί αυτό θα συμβεί, να είστε σίγουροι! Κάποιοι από εκείνους, οι οποίοι από επιλογή τους αποφάσισαν να φύγουν από το κέντρο, να ζήσουν στην επαρχία και να φυλάνε πραγματικά Θερμοπύλες, θα αναγκασθούν να μεταφερθούν στην πρωτεύουσα του νομού. Εξ’ άλλου, ποιος νέος άνθρωπος, ποιος νέος επαγγελματίας θα επενδύσει σε μια περιοχή, που δεν θα έχει άμεσα την πρόσβαση στις υπηρεσίες και για να εξυπηρετηθεί θα πρέπει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε ένα κακό οδικό δίκτυο;
Πρέπει λοιπόν να αντισταθούμε σε όλα αυτά και να απαντάμε ανάλογα, σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν ανέξοδα να εφαρμόζουν τέτοια μέτρα, τα οποία αποδυναμώνουν τους Δήμους μας, το Νομό μας και όλη την περιφέρεια, βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου.
Δεν πρέπει να τους περάσει και δεν θα τους περάσει!       


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ  ΧΡ.  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΛΟΓΙΣΤΗΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: