Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δρομολόγηση ενεργειών για την αποτροπή κατάργησης Σχολικής Μονάδας ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης

Ομόφωνα αποδεκτή έγινε η θέση του Αντιδημάρχου Παιδείας κου Παναγιωτακάκου, στο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που έθεσε υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με τις δέουσες δρομολογούμενες ενέργειες, στοχεύοντας στην αποτροπή της κατάργησης της Σχολικής Μονάδας ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης.
Κατά τη 17η Συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών, έγινε ευρεία διαλογική συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις συντονισμού των περαιτέρω ενεργειών. Απ’ όσα διημείφθησαν, αποφασίσθηκαν τα κάτωθι:
- Ορισμός 10μελούς Επιτροπής διεκδίκησης του αιτήματος αποτροπής κατάργησης της Σχολικής Μονάδας ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης. Επικεφαλής της ορίσθηκε ο Δήμαρχος Ευρώτα.

- Η Επιτροπή να απευθυνθεί και να συνδιαλλαγεί με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Διάλογος πρωτίστως, όμως, θα πρέπει να γίνει με το Υπουργείο Παιδείας& Θρησκευμάτων, αφού η απόφαση είναι αμιγώς πολιτική.
Εφ’ όσον η έκβαση των επαφών αυτών δεν είναι αίσια, αποφασίσθηκε να διεξαχθούν κινητοποιήσεις, το ακριβές πλαίσιο των οποίων θα συζητήσει η Επιτροπή.
Το πλήρες περιεχόμενο της εισήγησης του Αντιδημάρχου Παιδείας.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
Η πρόταση εκ μέρους της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για κλείσιμο του ΕΠΑΛ-Γλυκόβρυσης, είναι βέβαιο ότι βρίσκει αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα και το σύνολο της κοινωνίας μας.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η πολιτική του κλεισίματος/ συγχώνευσης υπηρεσιών και σχολικών μονάδων στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των μνημονίων έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από τους επιδιωκόμενους στόχους.
Μετά το κλείσιμο ευαίσθητων για την περιοχή μας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κυρίαρχο το κλείσιμο του Εσπερινού Γυμνασίου/Λυκείου Σκάλας, έρχεται και η πρόταση για κλείσιμο του ΕΠΑΛ/Γλυκόβρυσης.
Αναγνωρίζουμε ότι το ΕΠΑΛ/Γλυκόβρυσης λειτουργεί με πολλά προβλήματα που αφορούν στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως επίσης και κτιριακής υποδομής που είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της Πολιτείας.
Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε την προσφορά του στον Τόπο όπως και του εσπερινού Γυμνασίου/Λυκείου Σκάλας.
Για μια ακόμα φορά το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του σε λογικές και πολιτικές κλεισίματος εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Ιδιαίτερα για το ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης προτείνουμε και προκρίνουμε αλλαγή πολιτικής με Τμήματα ελκυστικά και δόκιμα με τις ανάγκες της περιοχής, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των μαθητών.
Μέσα από το δημιουργικό διάλογο με την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα θα προσπαθήσουμε να κατοχυρώσουμε τις
θέσεις μας και ν΄ ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς για το κλείσιμο του ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: