Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Όλα έτοιμα για την έναρξη του Παγκόσμιου Παγκρατίου

Στην χώρα μας και τον δήμο Ευρώτα Λακωνίας, στο νομό από όπου έλκει τις ρίζες του δηλαδή, θα...χτυπάει από αύριο Παρασκευή και ως την Κυριακή η καρδιά του Παγκρατίου, με την διεξαγωγή του 5ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Με την συμμετοχή 600 αθλητών και αθλητριών από 27 χώρες, αρχίζει η κορυφαία διοργάνωση του δυναμικού και με ελληνικές ρίζες αθλήματος.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την τελετή έναρξης που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής (ώρα έναρξης 19.30') , ενώ νωρίτερα θα έχουν ξεκινήσει οι αγώνες όλων των κατηγοριών. Οι αποστολές βρίσκονται ήδη στην πανέμορφη περιοχή της Λακωνίας, ενώ η πολυπληθής εθνική μας ομάδα που προετοιμάστηκε υπό την εποπτεία του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Λάγγη και των σωματειακών προπονητών, έχει στόχο μια καλή θέση στην τελική κατάταξη.
"Πάντρεμα" αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας
Η τελετή έναρξης, την οποία έχει αναλάβει ο δήμος Ευρώτα που είναι συνδιοργανωτής των αγώνων, θα περιέχει ένα "πάντρεμα" της αρχαίας με την σύγχρονη Ελλάδα. Το Παγκράτιο άλλωστε ξεκίνησε από την αρχαιότητα στην χώρα μας και ιδιαίτερα από την αρχαία Σπάρτη. Η εκδήλωση θα αρχίσει με ένα πολυ- πολιτισμικό υπερθέαμα και θα ακολουθήσει η παρέλαση των σημαιοφόρων των ομάδων. Στην συνέχεια οι θεατές θα ταξιδέψουν πίσω στην αρχαία Ελλάδα, θα ανακαλύψουν τον χορό των αρχαίων Παγκρατιαστών, μέσα από ένα καλλιτεχνικό δρώμενο σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κονιδάρη και τη συμμετοχή των αθλητών του Α.Σ. Νικοκλή.
Η τελετή έναρξης θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και τη συμμετοχή 70-80 χορευτών από τον Χορευτικό σύλλογο Σκάλας. Συμμετέχει επίσης, η ένωση Ποντίων Σουρμένων με 15 άτομα και η χορευτική ομάδα Angel DanceSport Academy με 6-8 άτομα του κ. Παναγιώτη Μπραντίτσα. Καθʼ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει παραδοσιακή ελληνική μουσική από οργανοπαίχτες και υπό τους ήχους της λύρας και του μπουζουκιού.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: