Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΑ

Φωτογραφίες απο την παρουσίαση ΕΔΩ.
Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Βάσως Γεωργοπούλου με τον τίτλο <<Φρόντισε μη βρεις έλλειμμα στα όνειρά σου>> στο ξενοδοχείο  ΟΑΣΗ στην Σκάλα.  Φίλοι, χωριανοί, η οικογένειά της και άνθρωποι που την εκτιμούν, έδωσαν το παρόν και την τίμησαν με την παρουσία τους.
Την εκδήλωση προλόγισε η καθηγήτρια της Βάσως και γυμνασιάρχης του γυμνασίου Σκάλας κα Αγγελικη Αντιμισιάρη. Το βιβλίο παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της βουλής  και βουλευτής Λακωνίας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος. Στην συνέχεια ακολούθησε αντιφώνηση της Βάσως,όπου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δεν παρέλειψε να  υπογράψει  η ίδια τα βιβλία της και να συνομιλήσει με όλους! Εμείς να της ευχηθούμε τα καλύτερα  στο νέο αυτό εγχείρημά της και αναμένουμε με ανυπομονησία ...το επόμενο!!!!
Εισαγωγή
Είμαστε ο εαυτός μας όταν ερωτευόμαστε η μήπως σέρνουμε τη χρυσή κλωστή των αδυναμιών μας; Όταν δεν ξέρεις τα όρια σου πόσο μακριά μπορείς να φθάσεις; Κάθε ψυχή χρωστά ένα ταξίδι στον εσωτερικό εαυτό της, ώστε να βρει τις αλήθειες και να κόψει τα δεσμά της μοναξιάς της. Αυτό το μοναχικό ταξίδι καλεί η ζωή την ‘Έλλη ακολουθήσει, μιας και τα στηρίγματά της σωριάστηκαν σαν χάρτινοι πύργοι.
Η ηρωίδα είναι μια κοπέλα ευαίσθητη, εύθραυστη. Αναζητά την αγάπη και την επιστρέφει ακέραια, δίχως εγωισμό και ιδιοτέλεια. Δίνει και δίνεται. Δεν έχει σαφή εικόνα της ζωής, της ύπαρξής της. Ψάχνει μέσα από τους άλλους, τον ίδιο της τον εαυτό. Ούσα ερωτευμένη και παραδομένη στον έρωτα, αρχίζει να κάνει πρώτα της βήματα στη ζωή. Το λιμάνι της θα γίνει εκείνος. Η ανάσα και ο φάρος της.
Ο Άρης σα βάρκα σε ταραγμένη Θάλασσα, αναζητούσε τη γαλήνη σε φανταστικές διαδρομές και ουτοπικούς παραδείσους. Από εκείνα τα παιδιά που θά τα συναντήσεις συχνά να περιφέρονται άσκοπα στα σοκάκια της θλίψης, με μόνη διαφορά πως έχει μάθει να παλεύει για την ψυχή του. Σκέφτεται με σκληρή αξιοπρέπεια και χαμογελάει σπάνια, γιατί η ζωή δε του ‘χει χαρίσει ούτε ένα χάδι. Βρίσκει παρηγοριά σε ‘κείνη.
Αγάπη, που πριν δεν ήξερε τι χρώμα είχε.
Τα πάθη όμως μερικές φορές είναι πιο δυνατά απ’την αγάπη. Την πληγώνουν και κάποιες φορές άθελά τους τη σκοτώνουν. Έφυγε δίχως μια εξήγηση. Εκείνη, περιφέροντας το κορμί της στο άδειο σπίτι, προσμένοντας ένα του σημάδι, μαθαίνει για πρώτη φορά να ερμηνεύει τους εκκωφαντικούς ήχους της μοναξιάς. Βυθίζει την ψυχή και το μυαλό της στους βυθούς της αυτογνωσίας, ισορροπώντας πάνω απ’ τα συντρίμμια της
Εκείνος κουβαλώντας τις τύψεις και το μικρό του εαυτό, ψάχνει παρηγοριά στους φτιαχτούς του κόσμους.
Ο καθένας ακολουθεί τη δική του ξεχωριστή προσωπική διαδρομή. Οι συγκυρίες θα τους φέρουν και πάλι αντικριστά, όμως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Τίποτα δε γυρίζει πίσω όπως το αφήσαμε. Κάτι θα του λείπει ή κάτι θα έχει προστεθεί.
Δημοσίευση σχολίου