Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Στη Σκάλα, την 1η Μαρτίου το Διεθνές Συνέδριο για την ΚΑΠ


Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Υπουργών Γεωργίας των κρατών- μελών της Ε.Ε. έχει γίνει τις τελευταίες μέρες, ο χειρισμός της ευρωπαϊκής δράσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα, φλέγον ζήτημα αποτελεί το αν οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συμβάλουν στην περικοπή κονδυλίων που άπτονται άμεσων αναγκών, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.
Η προτεραιότητα του Δήμου Ευρώτα στην αξιοποίηση του εγκεκριμένου- από την Ε.Ε.- κονδυλίου ύψους 89.000 € για την «ΚΑΠ ενάντια στην κρίση» είναι δεδηλωμένη. Η επίσκεψη του Δημάρχου Ευρώτα στο Capannori, επισφράγισε για μία ακόμα φορά, τη συνεργασία και φιλία των δύο δήμων- εταίρων. Στα αξιοσημείωτα της επίσκεψης καταγράφεται και η διαμόρφωση της πρότασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, προϊόν εποικοδομητικής συζήτησης με τον πρωτοπόρο στον τομέα αυτό Δήμο τού Capannori. Ο Γιάννης Γρυπιώτης δεν παρέλειψε να προσκαλέσει και εκ του σύνεγγυς το Δήμαρχο Capannori κο Giorgio Del Chingaro, στο Διεθνές Συνέδριο που θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ευρώτα την 1η Μαρτίου, στην έδρα του, με αντικείμενο συζήτησης την «ΚΑΠ ενάντια στην κρίση». Οι ρυθμοί προετοιμασίας είναι εντατικοί, κινούμενοι στην κατεύθυνση της επιτυχούς διοργάνωσης του Συνεδρίου.
Θα διεξαχθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, εμπορίας, διαφήμισης και διακίνησης των προϊόντων. Ο Γιάννης Γρυπιώτης έχει χαράξει στρατηγικό σχέδιο, το οποίο εκπονούν ομάδες εργασίας, επιστήμονες και αναπτυξιακές εταιρείες. Στο συνέδριο θα παρευρεθούν οι Δήμαρχοι των τριών εταίρων Δήμων- Popovo, Calimanesti, Capannori και αιρετοί τους, καθώς και ευρωβουλευτές και των τεσσάρων χωρών (από ελληνικής πλευράς «το παρών» θα δώσει η ευρωβουλευτής κα Μαριέττα Γιαννάκου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: