Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πρώτο βραβείο«Άθλον Ποιήσεως - Γιάννη και Λένα Στρέφη - Κουτσοχέρα στην μαθήτρια Στέλλα - Μαρία Αναγνωστάκου -Εύφημη μνεία στον Παναγιώτη Καραμούζη.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Χθες το βράδυ στις 19.00,στο αμφιθέατρο του λυκείου Καλαβρύτων έλαβε χώρα μια λιτή και συγκινητική τελετή για την 69η επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων απο τουσ Γερμανούς κατακτητές.Σε αυτήν την εκδήλωση απονεμήθηκαν τα βραβεία ποιήσεως για μαθητές και μαθήτριες,που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό .
Ο ποιητικός αυτός διαγωνισμός με τίτλο:'<<ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ 2012>>,αφορούσε ποιήματα που έχουν σχέση με το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.
Πρώτο βραβείο ποιήσεως έλαβε η μαθήτρια της έκτης τάξης(2011-2012)Αναγνωστάκου Στέλλα-Μαρία με το ποίημα της:<<ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ>>.
Η απαγγελία της συγκίνησε το κοινό και η βουλευτής και ηθοποιός Μαρία Κανελοπούλου δάκρυσε την ώρα που απένειμε το βραβείο στη Στέλλα.Εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας πήρε ο δάσκαλος του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας Καραμούζης Παναγιώτης και έλαβε το βραβείο από το δήμαρχο Μόρφου της Κύπρου,που τώρα κατέχουν οι Τούρκοι.
Ο Παναγιώτης στην ολιγόλεπτη ομιλία του αναφέρθηκε στο πως η ποίηση μπορεί να γίνει εφαλτήριο αισιοδοξίας και κοινωνικής ανέλιξης για το μαθητή και τον άνθρωπο γενικότερα.Σημαντική διάκριση για το 1ο Δημοτικό Σκάλας και γενικότερα για το Δήμο Ευρώτα.Σημαντική και η παρουσία του Δήμου Ευρώτα που εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο,τον κύριο Διαμαντάκο Δημήτρη,ο οποίος έδωσε επαίνους στη μαθήτρια Στέλλα-Μαρία Αναγνωστάκου και στο δάσκαλο Καραμούζη Παναγιώτη για τη διακρισή τους στην ποίηση.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας εκπροσώπησαν οι δάσκαλοι:Δούβρης Ευάγγελος και Καραμούζης Παναγιώτης.
Μπράβο στη μαθήτρια, στο δάσκαλο, στο διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου ,κύριο Χανδόλια Σπυρίδωνα,στους εκπ/κούς του 1ου Δημοτικού Σκάλας και σε όλους τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Ευρώτα που κάνουν σπουδαία δουλειά! 
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο  Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Βόλφγκαντ Ντολντ, ο οποίος χειροκρότησε όλα τα ποιήματα του διαγωνισμού.
«Ημερομηνία αξιοπρέπειας»

Μέσα σε ένα σταροχώραφο περιπλανήθηκα το άγγιγμα του ανέμου με ωρίμασε.
Μαρμάρινοι σταυροί στάλαξαν στα χείλη μου ελπίδα κι όνειρο.
Η καθημερινότητά μου βάφτηκε με ασβέστη κι απλότητα.
Με μάθατε την πρώτη αλφαβήτα της αγάπης.
Λάτρεψα τον ουρανό που σας φιλοξενεί και το χωμάτινο σεντόνι που ντυθήκατε.
Δώσατε πνοή στο γκρίζο σύννεφο, κελαηδήματα πουλιών σαγήνεψαν τον ορίζοντα.
Κάτω από μια βρόχινη ομπρέλα διαβάζω την ημερομηνία της αξιοπρέπειας:
"ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13 ΔΕΚΕΜΕΒΡΙΟΥ 1943".

Δεν υπάρχουν σχόλια: