Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Α.Π.Ο. ''ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ'' Κοινοποίηση προς : ΕΠΣ Λακωνίας Επιτροπή Διαιτησίας Μ.Μ.Ε.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Βαθύτατα προβληματισμένοι απο την διαιτησία του κ. Ν.Αλειφερόπουλου στον αγώνα της 13ης αγ. της Α'κατ. ΕΠΣΛ μεταξύ του σωματείου μας και του Μολαικού την Κυριακή 13/1/2012 στο γήπεδο Γλυκόβρυσης,θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας,την θλίψη και την συνεπακόλουθη οργή μας.
Τέτοιες διαιτησίες στερούν από την κάθε ομάδα το ευγενές κίνητρο του 'Εύ αγωνίζεσθαι'. Ειδικότερα ο κ.Αλειφερόπουλος με τραγικές υποδείξεις στέρησε απο την Ομάδα μας τη Νίκη και μάλλον δεν έχει καταλάβει το πρώτο μάθημα που γίνεται στις σχολές διαιτησίας, ότι ο Διαιτητής δεν είναι ο πρωταγωνιστής του αγώνα.
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε τα τραγικά λάθη,τα οποία αλλοίωσαν το αποτέλεσμα και θέλουμε να είμαστε σίγουροι,πως μόνο από σκοπιμότητα δεν έγιναν, άλλα πολύ απλά, ήταν ανθρώπινα και φυσικά εννοούμαι προ'ι'όν ανθρώπινης διαιτητικής ανικανότητας. Υπογραμμίζουμε λοιπόν:
ο διαιτητής Αλειφερόπουλος εντός 2 λεπτών στο 15' και 17' αποβάλλει με 2 κίτρινες κάρτες τον ποδοσφαιριστή Χριστακάκο Θ. του Λεωνίδα Γλυκόβρυσης. Με χαρακτηριστική ευκολία και άνευ συστάσεων αλλάζει τις ισορροπίες του παιχνιδιού για 2 μαρκαρίσματα του προαναφερθέντος ποδοσφαιριστή με αμφίβολη αντιαθλητική διάθεση.
στο 37' και ενώ ποδοσφαιριστής του Λεωνίδα Γλυκόβρυσης βγαίνει μόνος του απέναντι απο την εστία του αντιπάλου,ανατρέπεται στα όρια της περιοχής.Ο διαιτητής Αλειφερόπουλος αντί να εφαρμόσει τον πειθαρχικό κανονισμό και να αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή Βουλτσίδη Σ. του Μολαικού,όντας τελευταίος παίκτης που ανατρέπει αντίπαλο σε προφανή θέση για γκόλ, τον χρεώνει με κίτρινη κάρτα.Ισχυρίστηκε στις διαμαρτυρίες ότι υπήρχε και άλλος αμυντικός κοντά,με τον τελευταίο αμυντικό να βρίσκεται 5 τουλάχιστον μέτρα πίσω και αριστερά.
στο 50' ,με το σκορ στο 1-2 ,η μπάλα απο βολέ φτάνει στον τερματοφύλακα του Μολαικού, ο οποίος βρισκόμενος στο κέντρο της εστίας του, γλυστράει και δυσκολεύεται να την κρατήσει εκτός εστίας.Ο βοηθός Ατσαβές Α. καταλογίζει ΓΚΟΛ και στη συνέχεια αλλάζει την απόφασή του και καταλογίζει κόρνερ !! Ο διαιτητής Αλειφερόπουλος επεμβαίνωντας κατελόγισε ελεύθερο!! υπέρ του Μολαικού, χωρίς η μπάλα να έχει βγεί καν εκτός αγωνιστικού χώρου.Στις διαμαρτυρίες εκ μέρους των γηπεδούχων απάντησε ότι : ''ο επόπτης τυφλώθηκε από τον Ήλιο!''
στο 57' με το σκορ στο 1-2,η Ομάδα μας έχει κερδίσει φάουλ έξω απο την περιοχή της αντιπάλου ομάδας.Ο διαιτητής Αλειφερόπουλος ετοιμαζόταν να μετρήσει το τοίχος χωρίς ΚΑΜΙΑ σύσταση ότι θα σφυρίξει για την εκτέλεση.Οι παίκτες του Λεωνίδα Γλυκόβρυσης το εκτελούν γρήγορα και πετυχαίνουν ΓΚΟΛ.Ο διαιτητής ακυρώνει το ΓΚΟΛ ισχυρίζοντας ότι : ''ο ποδοσφαιριστής της Γλυκόβρυσης άρπαξε την μπάλα από τα χέρια του!''
στο 60' με το σκόρ στο 1-2, και ενώ δέχεται μια μπαλιά αμυντικός της ομάδος του Μολαικού, την γυρίζει στον τερματοφύλακά του,σε απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ τους, εντός περιοχής και ο τερματοφύλακας την πιάνει με τα χέρια.Ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι χωρίς να καταλογίσει το καταφανέστατο έμμεσο φάουλ ισχυρίζοντας προκλητικά κατα την διάρκεια και μετά το τέλος του παιχνιδιού ότι : ''την ακούμπησε την μπάλα ο αμυντικός,δεν έδωσε πάσα ! ''
Στο 64' ποδοσφαιριστής του Λεωνίδα Γλυκόβρυσης δέχεται καταφανέστατο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου.Ο διαιτητής δεν 'είδε' κάτι αντικανονικό και στη συνέχεια της φάσης η ομάδα του Μολαικού στην αντεπίθεση σκοράρει για το 1-3.
Αφήνουμε τα σχόλια στο φίλαθλο κοινό της Λακωνίας με αδιάψευστους μάρτυρες τους 250 παρισταμένους θεατές του εν λόγω παιχνιδιού.
Θέλουμε να επισημάνουμε με πλήρη υπευθυνότητα σε αυτό το σημείο το ότι δεν διαμαρτυρηθήκαμε τόσο καιρό από τις συνεχείς κακές διαιτησίες εις βάρος της ομάδας μας, έγινε εσκεμμένα και δεν θέλουμε να ληφθεί ως αδυναμία μας. Εσκεμμένα, δεν μιλήσαμε δημόσια, για να μη θεωρηθεί ότι θέλαμε να «επηρεάσουμε» καταστάσεις όπως ποτέ δεν πράξαμε τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η απαράδεκτα κακή διαιτησία του κ. Β.Γιαννόπουλου μεταξύ των Ολυμπιακού Γυθείου - Λεωνίδας Γλυκόβρυσης για την 12η αγ. στις 29/12/2012 στο Δημ.στάδιο Γυθείου με συνεχείς λανθασμένες υποδείξεις και 2 αποβολές εις βάρος της ομάδος μας.
Το Δ.Σ. του Λεωνίδα Γλυκόβρυσης μετά και το σημερινό κάκιστο διαιτητικό γεγονός, εφιστά τη προσοχή στους αρμοδίους φορείς, που εποπτεύουν το πρωτάθλημα της Α' κατηγ. ΕΠΣΛ και τη διαιτησία του.Αιτούμαστε την παραδειγματική τιμωρία του κ.Αλειφερόπουλου και το μη ορισμό του στα παιχνίδια της ομάδος μας. Η αγωνιστική αξιοπρέπεια και η διαιτητική αξιοπιστία (απαραίτητα στοιχεία για το χαρακτήρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου) αποδυναμώνονται με τέτοιου είδους διαιτητικές παρουσίες.
Πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι η Τ.Ε.Δ. και το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ θα περιφρουρήσουν το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος αφού τέτοια γεγονότα δεν περιποιούν τιμή για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ και αδικούν τους κόπους των ποδοσφαιριστών,των παραγόντων και των φιλάθλων σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσχερή για τον τόπο και τη Χώρα.
Η Διοίκηση,οι παίκτες και οι παράγοντες του Λεωνίδα Γλυκόβρυσης εκφράζουν τη βαθύτατη πεποίθηση τους, ότι η Ομάδα μας επάξια αγωνιζόμενη (όπως πάντα), με τιμή και με αξιοπρέπεια και πάντα εντός των ορίων του αγωνιστικού χώρου, θα συνεχίσει να μάχεται σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο όπως πράττει τα τελευταία χρόνια στη Λακωνία αντιμάχοντας Κασσάνδρες που θα ανακόπτουν την πορεία της.


ΜΕ ΤΙΜΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
''ΛΕΩΝΙΔΑΣ''
ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: