Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πορεία και συνεργασία σε κοινά θέματα με τον Γερμανό Δήμαρχο που επισκέφθηκε τον Δήμο Ευρώτα.

Ο Δήμος Ευρώτα με σκοπό την εξωστρέφεια της ευρύτερης περιοχής μας και με γνώμονα την ένταξη στον χάρτη των Δήμων της Ευρώπης υποδέχτηκε και ξενάγησε τον Δήμαρχο του Μπίμπεραχ της Γερμανία Τόμας Φέτμπακ.

Τον Γερμανό Δήμαρχο υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης και συζήτησαν επιμέρους θέματα που αφορούν τους δύο δήμους.  Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ανοιχτή συνεργασία στα θέματα νεολαίας με την ανταλλαγή νέων στις δύο περιοχές για να γνωρίσουν από κοντά τόσο οι νέοι του Δήμου μας όσο και οι νέοι της Γερμανικής κομητείας τις δυο περιοχές. Αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν είναι η μετάδοση των ιδεών μας αλλά και η κουλτούρα απέναντι σε μια χώρα όπως είναι η Γερμανία. Επίσης θα υπάρξει ανοιχτή συζήτηση για να γνωρίσουν τα απαράμιλλης αξίας τοπικά αγροτικά μας προϊόντα με άμεσο σκοπό να προστεθούν στην τοπική αγορά του Μπίμπεραχ.
Ο κ Τόμας Φέτμπακ είδε με ενθουσιασμό το έργο που επιτελείτε στον Δήμο Ευρώτα και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις με την επίσκεψή του στην περιοχή.

Τα όσα είδε και τα όσα γνώρισε στην μονοήμερη επίσκεψή του θα τα μεταλαμπαδεύσει στους δικούς του ανθρώπους στην Γερμανική περιοχή και αυτό αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο θέμα εξωστρέφεια του Δήμου μας επισυνάπτοντας την επιτυχή μας παρουσία στους αναπτυξιακούς Δήμους της Ευρώπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: