Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Αγαπητοί γονείς, φίλοι και φίλες του Χορευτικού Ομίλου Σκάλας.
Κάθε χρόνο ο χορευτικός όμιλος Σκάλας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς σταματά και τη λειτουργία των τμημάτων χορού για παιδιά του δημοτικού σχολείου. Παράλληλα διοργανώνονται μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις : αγώνες ποδοσφαίρου (στο 5χ5) παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες κλπ) παραστάσεις (Καραγκιόζης προβολή παιδικών ταινιών)
Φέτος σκεφτήκαμε να ανεβάσουμε τον πήχη λίγο ψηλότερα και να προσπαθήσουμε να πάμε τη Σκάλα ένα σκαλοπάτι πιο πάνω όσον αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Αποφασίσαμε στη λήξη της φετινής χρονιάς, να γίνει μια μεγάλη γιορτή με λαϊκή ορχήστρα, την παραμονή του Αγίου πνεύματος μετά τον εσπερινό.(Μια μέρα σημαντική για τη Σκάλα).Για να έχει επιτυχία αυτή βραδιά σκεφτήκαμε να προηγηθούν αθλητικές εκδηλώσεις και να γίνουν οι απονομές των μεταλλίων και των Κυπέλλων στους νικητές των αθλητικών εκδηλώσεων την ημέρα της γιορτής.
Από την προηγούμενη βδομάδα που σας ανακοινώσαμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών μας μέχρι και σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός θεάτρου σκιών, παραλόγου, υποκρισίας και αλαζονείαςΕπειδή πολλά θα ακουστούν και θα γραφτούν, σας παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έ κορίτσια εκφράζουν την επιθυμία τους για διεξαγωγή και τουρνουά βόλεϊ.
Ο δάσκαλος του χορευτικού ομίλου Σκάλας επικοινωνεί με την κυρία Μίνα σύζυγο Ιωάννη Γρυπιώτη και με τον κύριο Βέργο, γιατί θεωρήσαμε απαραίτητη τη συμμετοχή τους, σαν τους μόνους υπεύθυνους για το βόλεϊ και το στίβο. Χωρίς τη συγκατάθεσή τους δεν υπήρχε περίπτωση να διοργανώσουμε τα αντίστοιχα αθλήματα, δεν μας ανέφεραν ότι θα διεξήγαγαν κάποιους αγώνες
Ο δάσκαλος επικοινωνεί με το πρώτο και δεύτερο δημοτικό σχολείο για να μη συμπέσουν οι εκδηλώσεις αυτές με δραστηριότητες τους η με δραστηριότητες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων (προκύπτει ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις στις επτά Ιουνίου λόγω εκδρομής που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου
Το διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου παίρνει απόφαση για διοργάνωση λαϊκής αόριστη πληροφόρηση (κουτσομπολιά) και καμία σχέση δεν έχει με ότι ζητούσαμε στο προηγούμενο έγγραφο μας.
Εκδίδεται ανακοίνωση από τον Γυμναστικό σύλλογο Σκάλας για διοργάνωση τουρνουά βόλεϊ και Αγώνων στίβου η οποία με ευθύνη δική μας θα μοιραστεί σε όλα τα παιδιά και τους γονείς του ομίλου μας .
Πρέπει η ευγενής άμιλλα και όχι ανταγωνιστικές και αλαζονικές συμπεριφορές να είναι αυτό που θα μας ωθεί να διοργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που τόσο λείπουν από τον τόπο μας. Η λαϊκή βραδιά που θα θέλαμε να διοργανώσουμε ήταν ζήτημα επιβίωσης του ομίλου δεδομένου ότι έχουμε πάρα πολλές υποχρεώσεις.
Εκτός τις τοπικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουμε σε συνάντηση παραδοσιακών συγκροτημάτων στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου. Θέλουμε επίσης να διοργανώσουμε να καθιερώσουμε και να κάνουμε θεσμό μια τέτοια συνάντηση και στη Σκάλα μέσα στον Ιούλιο. Με τα χρήματα που θα εξασφαλίζαμε από τη λαϊκή βραδιά θα ήταν εφικτά και τα δύο. Με τα νέα δεδομένα η χορηγία κάποιου ιδιώτη (δεν επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομά του) μας εξασφαλίζει την εκδήλωση στην Αθήνα, και θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση ανεύρεσης χορηγών για τη συνάντηση Παραδοσιακών συγκροτημάτων στη Σκάλα.
Στο έγγραφο που λάβαμε από το Δήμο Σκάλας ζητούνται οι προτάσεις μας για συνεργασία. Πώς να απευθυνθούμε με προτάσεις όταν και σε αυτές ακόμα που δεν έχουν κανένα υλικό κόστος βρίσκουμε απέναντί μας ένα σωρό εμπόδια; Ένα γήπεδο ζητήσαμε και μια πλατεία και δημιουργήθηκε ολόκληρο ζήτημα. Πως εννοούν κάποιοι τη συνεργασία; Όταν σας χρειαζόμαστε είσαστε καλοί και όταν θέλετε κάτι δεν σας γνωρίζουμε; Η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι πάγια αρχή μας, γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να δείξουμε το έργο μας στην περιοχή, πάντα έχουμε καλή πρόθεση και δεν φανταζόμαστε εχθρούς αλλά ούτε αφήνουμε κάποια υπονοούμενα με το να αποφασίζουμε να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις(όπως αναφέρεται στην απάντηση του δημάρχου). Με γνώμονα μόνο τη χαρά των παιδιών μας προσπαθούμε κάθε φορά να τους δίνουμε το κάτι παραπάνω και η στεναχώρια μας στη συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι δεν θα τους προσφέρουμε αυτό που τους είχαμε υποσχεθεί.
Ο όμιλός μας μπορεί να παρέμβει σημαντικά στην ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου αυτού του τόπου σε συνεργασία με τα σχολεία (θυμηθείτε την πρώτη θέση σε πελοποννησιακούς καλλιτεχνικούς αγώνες του γυμνάσιου ), συλλόγους(στήριξη όποτε ζητηθεί των τοπικών εκδηλώσεων) αλλά πάνω απ’ όλα με το Δήμο Σκάλας.
Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε να παρευρεθούμε σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο, αν μας επιτραπεί, και να εκθέσουμε τις απόψεις μας, για το πώς νομίζουμε ότι θα πρέπει να κινηθούν οι τοπικοί φορείς στην κατεύθυνση της πολιτιστικής και αθλητικής ανάπτυξης της περιοχής μας.


Το πρόγραμμα που σας μοιράσαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν ισχύει.


Η γιορτή μας και το τουρνουά ποδοσφαίρου θα γίνει στις 16 Ιουνίου στο χώρο του 5Χ5

Δεν υπάρχουν σχόλια: