Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 22/9/2008

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σκάλα 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ

Ταχ. Δ/νση : Σκάλα 23051

ΤΗΛ. : 2735360015

FAX. : 2730524032 Προς : M.M.E

Πληροφορίες : Γραφείο Δημάρχου

Βασιλακάκου Σωτηρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008 θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας η 36η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία.

Εδώ και 18 χρόνια γίνεται προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες μας και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Ο Λόγος είναι προφανής. Το αίμα δεν αγοράζεται αλλά μόνο προσφέρεται. Η πράξη της αιμοδοσίας είναι το μεγαλύτερο έργο ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι αιμοδότες μας μέχρι τώρα έχουν δώσει 3350 και πλέον φιάλες αίμα για τις ανάγκες των ασθενών μας. Για παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Για τροχαία και άλλα ατυχήματα. Για εγχειρίσεις ανοικτής καρδιάς. Για γαστρορραγίες, κατάγματα και άλλες ιατρικές πράξεις.

Το αίμα είναι πηγή ζωής. Πέντε λεπτά από το χρόνο μας γίνονται το αντίδοτο του θανάτου.

Για τους λόγους αυτούς, καλούνται όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18 - 62 χρόνων να πάρουν μέρος στη χαρά της αιμοδοσίας.

Η αιμοληψία θα γίνει από κινητό συνεργείο του Γ.Ν.Ν. Σπάρτης με ειδικευμένο προσωπικό.

Σας περιμένουμε την Δευτέρα το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας ώρα έναρξης 6μ.μ. και ώρα λήξης 8μ.μ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αιμοδοσία Δήμου Σκάλας.Αλήθεια η αιμοδοσία είναι του Δήμου Σκάλας ή κάποιος άλλος φορέας την ξεκίνησε και στην συνέχεια την εκμεταλευθηκε ο Δήμος. Αργότερα ο Κρεμύδας ο Γιώργος εκτός Δήμου είχε την διαχείρηση της και καλά έπρατε. Σήμερα στα πανώ που βρίσκονται ανηρτημένα αναγράφουν ΄΄επιτροπή υγείας Δήμου Σκάλας΄΄, άς γελάσουμε. Που αλλού έχει δραστηριοποιηθεί η επιτροπή υγείας? οι βόθροι που πέφτουν μέσα στους υπονόμους δεν απασχόλησαν αυτή την επιτροπή? τα βρώμικα νερά που κυλούν ρυάκια στις γειτονιές και έξω απο την πόρτα μας δεν αποσχόλησαν την επιτροπή? τα μπάζα και τα σκουπίδια που συσωρεύτηκαν στο Βασιλοπόταμο στη θέση που ήταν οι γύφτοι δεν απασχόλησαν την επιτροπή? ο τρόπος ζωής και οι συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών δεν απασχόλησαν την επιτροπή? Οι κεραίες του θανάτου δεν απασχόλησαν την επιτροπή? η καθαριότητα των καταστημάτων που παράγουν τρόφιμα και καταναλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας, πόσο απασχόλησε την επιτροπή? Η αιμοδοσία είναι μια δραστηριότητα πολύ σοβαρή και δεν πρέπει να την εκμεταλεύται κανείς γιατί η αιμοδοσία δεν είναι κανενός και ούτε καμία (γραμματέας Δημάρχου) μπορεί να διαχειρίζεται το ΑΙΜΑ ΜΟΥ.