Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

Διακόσιοι πενήντα (250) περίπου εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί για υλοποίηση του προγράμματος "Αναδασώσεις και Αντιπλημμυρικά Εργα ",στους πυρόπληκτους Δήμους του Νομού μας κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο.
Την εκτέλεση του προγράμματος έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας (ΑΝΕΛ Α.Ε )που έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΕΔ.
Φαίνεται ότι με ευθύνη της παραπάνω αναπτυξιακής εταιρείας δεν έχει προβλεφθεί η δαπάνη για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πληρωθούν παρά το γεγονός ότι εργάζονται απο τις 15 Μαϊου .
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τ΄αποτελέσματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που στηρίζουν τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
Θυμίζουμε ότι όταν συζητήθηκε η ίδρυσή της στο Νομαρχιακό συμβούλιο της Λακωνίας μόνο η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασίας που στηρίζεται απο το Κ.Κ.Ε την καταψήφισε.
Επιβεβαιώνεται για μιά ακόμα φορά η θέση του Κ.Κ.Ε για το ρόλο των κάθε είδους Αναπτυξιακών Εταιρειών για το έργο που προσφέρουν και για τον τρόπο λειτουργίας τους.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και θεωρούμε ότι καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες στον τομέα της αναδάσωσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας.
Θέση μας είναι ότι με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να εξασφαλίζεται μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.Τα χρήματα μπορεί να καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Απο τον πλούτο που παράγεται απο τους εργαζόμενους και που απλόχερα δίνεται στους κεφαλαιοκράτες απο την κυβέρνηση να δοθούν τα χρήματα που χρειάζονται για να καλυφθούν πλήρως οι μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων.
Να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στις δημόσιες υπηρεσίες (Δασαρχείο,Τ.Α) σε θέσεις δασοπροστασίας και αντιπλημμυρικών έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: