Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Γενικού Λυκείου Σκάλας Λακωνίας

Σκάλα 8/12/2008

Η μαθητική κοινότητα Γενικου Λυκειου Σκάλας Λακωνιας συντάσσει αυτή την επιστολή για να δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του συμμαθητή μας Αλέξη, που χάθηκε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο το Σάββατο 6/12/2008. Συμμετέχουμε ενεργά στην πανελλήνια αντίδραση της μαθητικής κοινότητας, καταδικάζοντας το φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας από τον αστυνομικό που σήκωσε το όπλο ενάντια σε ένα ανήλικο παιδί θεωρώντας το "απειλή". Με αυτό τον τρόπο το Σάββατο το βράδυ αφαιρέθηκαν τα δικαιώματα όλων μας για ελευθερία άποψης και ασφαλούς ζωής, σε μία υποτιθέμενη ευνομούμενη κοινωνία. Καταδικάζουμε το φαινόμενο αυτό. Ευελπιστούμε στην ουσιαστική απονομή δικαιοσύνης. Απαιτούμε την ασφάλεια της ζωής μας και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας σε ένα ουσιαστικό δημοκρατικό πολίτευμα. Καθήκον της αστυνομίας είναι να μας προστατεύει και όχι να μας "πυροβολεί".
Η νεολαία πρέπει να έχει τη θέση που της αξίζει.
Ας είναι η "θυσία" του Αλέξη το τέλος μιας εποχής κατάχρησης εξουσίας.

Μαθητική Κοινότητα Γενικου Λυκειου Σκάλας Λακωνιας

Aυτή ήταν η επιστολή που στάλθηκε σήμερα το πρωί (8/12/2008) σε πολλά sites από το Γενικό Λύκειο Σκάλας Λακωνίας. Έγινε 3ωρη αποχή, αλλά ο αγώνας δεν σταματά εδώ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/12/2008 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: