Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ

Στην Αθήνα πήγε το καλοκαίρι ο Δήμαρχος Σκάλας Γιάννης Γρυπιώτης και παρέλαβε τα κλειδιά στο Ζάππειο από τον Υπουργό Εσωτερικών ενός αυτοκινήτου ΄΄πολυμηχανήματος΄΄(το κόκκινο φορτηγάκι που κυκλοφορεί στο Δήμο Σκάλας και φέρει στην πόρτα επιγραφή του φορέα δωρητών ΄΄Έλληνες Πολίτες΄΄).

Δωρεά από τον φορέα ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ λόγω της πυροπληξίας του Δήμου από τις πυρκαγιές του έτους 2007. Το μηχάνημα αυτό, το καλοκαίρι του έτους 2008 προσέφερε πάρα πολλές υπηρεσίες στο Δήμο μας και όχι μόνο. Ήταν παρόν και κατέσβεσε 25 πυρκαγιές τουλάχιστον στο Δήμο μας, με οδηγό και χειριστή τον Αντιδήμαρχο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟ Χρήστο έφθανε πάντα πρώτο στη φωτιά και πάντα πρώτος ο Χρήστος έπεφτε στις φλόγες. Τον χειμώνα από το μηχάνημα αυτό αφαιρείται η πυροσβεστική δεξαμενή και προστίθεται καρότσα για να εξυπηρετεί άλλες ανάγκες, επίσης φέρει και γερανάκι και μπορεί να προστεθεί και εκχιονιστήρας. Ένα μικρό μηχάνημα σε μέγεθος αλλά πολύ δυνατό και πρακτικό στην εξυπηρέτηση του Δήμου.
΄΄Καήκαμε και σωθήκαμε ΄΄αναφέρει τακτικά ο Δήμαρχος.
Λόγω της πυροπληξίας ακόμα ο Δήμος μας επιδοτήθηκε και με το ποσό των 300.000 Ευρώ για να γίνουν έργα πυροπροστασίας και έργα αντιπλημμυρικά Όπως και έγιναν(κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στον Άγιο Γεώργιο, στηθαία αντιπλημμυρικά στον Λεήμονα, διανοίξεις ξεριάδων, χαλικοστρώσεις δρόμων κ.α).
Τίποτε δεν γίνεται χωρίς να μελετηθεί και χωρίς να υπάρξουν οι προτάσεις για τις αναγκαιότητες κάθε Δημοτικού Διαμερίσματος.
Αν δεν ήταν οι φωτιές, απο την πολιτεία ο Δήμος μας δεν θα είχε πάρει ούτε ένα Ευρώ.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: