Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΡΙ ΚΑΜΕΡΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Εδώ και λίγες μέρες γίνετε κουβέντα από μια μικρή μερίδα πολιτών όσον αφορά τις κάμερες που έχει το μπλοκ στην αγορά και στο παγοδρόμιο, ότι αντίκειται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Έχω να τους τονίσω ότι οι κάμερες λειτουργούν μέσα στα όρια της νομιμότητας, και το λέω αυτό γιατί το αναφέρει ξεκάθαρα ο πρόεδρος της προστασίας προσωπικών δεδομένων κ. Δαφέρμος.

«Η κάμερα για να λειτουργήσει χρειάζεται την άδεια της Αρχής, ειδικά όταν πρόκειται για κάμερα που βιντεοσκοπεί. Στις κάμερες της τροχαίας δόθηκε άδεια να βιντεοσκοπούνται οι δρόμοι μόνο για να μπορεί η τροχαία να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Οι κάμερες από τη στιγμή που δεν βιντεοσκοπούν πρόσωπα παρά μόνο αυτοκίνητα και τους αριθμούς τους, είναι νόμιμες»

Οι κάμερες οι οποίες λειτουργούν δεν βιντεοσκοπούν το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν απευθείας την εικόνα και τίποτε άλλο .
Θέλω να τονίσω ακόμα ότι είναι έτσι στημένες ώστε να μην φαίνονται και τόσο εύκολα τα πρόσωπα αυτών που περνάνε μπροστά από τη κάμερα .
Γιατί δεν αντιστέκονται στο παρακάτω κείμενο που είναι ένα απόσπασμα από από το site της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων?

<<Η τεράστια πρόοδος της πληροφορικής, η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, οι νέες μορφές διαφήμισης και ηλεκτρονικών συναλλαγών και η ανάγκη της ηλεκτρονικής οργάνωσης του κράτους έχουν σαν συνέπεια την αυξημένη ζήτηση προσωπικών πληροφοριών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η ανεξέλεγκτη καταχώριση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σε ηλεκτρονικά και χειρόγραφα αρχεία υπηρεσιών, εταιρειών και οργανισμών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ιδιωτική ζωή του πολίτη.>>

Θέλω να μου πουν αυτοί που έχουν τις επιφυλάξεις τους για το αν είναι νόμιμες , οι κάμερες σε πόσα καταστήματα μπαίνουν μέσα που τους βιντεοσκοπούν χωρίς να το ξέρουν ?θέλεις αυτό να λέγεται super market,τράπεζα ,καταστήματα κλπ.
Είναι υποχρεούμενοι αυτοί που διαθέτουν κάμερα και βιντεοσκοπούν να έχουν τοποθετήσει στην είσοδο του καταστήματος και στο περιβάλλον χώρο ταμπέλες στο οποίο να αναφέρεται ότι ο χώρος βιντεοσκοπείτε.
Όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα γιατί δεν κάνουν τα παράπονά τους όταν δέχονται καταιγισμό τηλεφωνικών κλήσεων από τράπεζες από γραφεία εισπράξεων οφειλών με όλα τα στοιχεία τους,δεν είναι παράνομο να σε κολλάνε στη κολόνα και σε διάφορα εμφανή σημεία όταν πεθαίνεις?και πόσα άλλα παραδείγματα υπάρχουν .
Γιατί δεν ρωτάτε τους Σκαλιώτες που ζουν μακριά τη χαρά που τους δίνουμε στο να έχουν τη Σκάλα στα πόδια τους, στο να κάθονται αμέτρητες ώρες και να βλέπουν το χωριό τους που τόσο νοσταλγούν
Γιατί δεν ρωτάτε τους Σκαλιώτες που έρχονται μπροστά στη κάμερα για να τους δούνε τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τα αδέλφια τους, οι φίλοι τους κλπ.
Ας κοιτάξουμε στο να βοηθήσουμε τη προβολή του χωριού μας ,που για μένα είναι μια σύγχρονη πόλη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγαλύτερες πόλεις,και ας ανασκουμπωθούμε λίγο, και ας αφήσουμε το Ωχ, δε βαριέσαι αδελφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: