Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΚΑΛΑΣ 2009

Από ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Για μία ακόμη χρονιά έτσι και φέτος συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση, πραγματοποπιήθηκε το Καρναβάλι της ΣΚΑΛΑΣ.
Ο θεσμός του Καρναβαλιού ξεκίνησε από τον Αείμνηστο δήμαρχο Βασίλη Θεοδωσάκο και αμέσως αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους και τις χιλιάδες των επισκεπτών.
Οργανώνεται από το δήμο Σκάλας με τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων. Το κυριότερο όμως στήριγμα αποτελούν οι επαγγελματίες της Σκάλας και όλης της Λακωνίας και οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι με τη μεγάλη τους συμμετοχή και τις πρωτότυπες ιδέες, συντελούν στη μεγάλη επιτυχία.

Το Καρναβάλι της Σκάλας στηρίζεται στη λαϊκή παράδοση του τόπου και κάθε χρόνο σατιρίζει επίκαιρα (και όχι μόνο) γεγονότα με μοναδικό τρόπο, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.
Φέτος το Καρναβάλι της Σκάλας είχε σαν θέμα το (ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ) και ο καιρός έκανε τα τερπήτια του, και προς το τέλος της παρέλασης μας φιλοδώρησε με βροχή.
Ο Δήμαρχος της Σκάλας Γρυπιώτης Γιάννης καλοσώρισε όλους τους επισκέπτες, ευχήθηκε καλές απόκριες και κύρηξε την έναρξη του Καρναβαλιού.
Παρών στη γιορτή ήταν και ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κώστας Φούρκας οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, Τάκης Σκανδαλάκης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ελένη Δεντάκου και Φωτεινάκος Γεώργιος, οι δήμαρχοι Έλους, Νιάτων, Ανατολικής Μάνης, Μυστρά, Θεραπνών κ.κ Μιχάλης Μανωλάκος, Γεώργιος Ντόβολος, Δημήτρης Αποστολάκος, Κυριάκος Μιχαλολιάκος , Ιωάννης Ράλλης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Γυθείου Βασίλης Κυλάκος, και Συμεών Χαντζηχαραλάμπους, ο διοικητής του νοσοκομείου Μολάων Μάριος Μαρσινόπουλος, ο διοικητής του ΑΤ Σκαλας κ. Γεώργιος Μαρουντάς, πρόεδρος Ε.Π.Σ Λακωνίας Τάκης Καρράς και τοπικοί παράγοντες.
Τη παρουσίαση του καρναβαλιού την είχε το πανέμορφο μοντέλο -Σκαλιοτοπούλα- Μαίρη Βεργέτη ,και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Διαμαντάκος (κρυφό ταλέντο παρουσιαστή).
Μετά το πέρας της παρέλασης ο κόσμος συγκεντρώθηκε στη πλατεία Πηγών στο υπόστεγο που είχε ο δήμος από το παγοδρόμιο ,και διασκέδασαν με την ορχήστρα του Βαγγελη Κονιτόπουλου.
Από ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Για πρώτη φόρα το καρναβάλι της Σκάλας μεταδόθηκε σε όλο το κόσμο μέσα από το μπλοκ και σε ειδική σελίδα που ήταν αφιερωμένη στους απόδημους.
Υπήρχε κάλυψη με οκτώ (8) κάμερες και ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από το ΡΑΔΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑ .Κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης παρουσιάστηκαν διακοπές στο ADSL και διακόπηκε κατά το μέσον και η αναμετάδοση από το ράδιο ,και σε αυτό οφείλετε η ξαφνική βροχή καθώς τα μηχανήματα που ήταν υπαίθρια ,αλλά έγινε μια καλή αρχή και στο μέλλον θα μπορούμε να καλύπτουμε και άλλες εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν μέρος στη περιοχή μας.
Στην επιτυχία αυτή συνετέλεσαν, με την ακούραστη συμμετοχή του ο γυιός μου Γιάννης με την τεχνική υποστήριξη του, για τις γραμμες internet που μας παρείχαν,ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΗΒΑΙΟΣ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΒΟΥΣΗΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΜΠΟΣΗΣ, PRIME CAFE, ΜΙΚΑ ΒΕΝΙΖΕΛΑΚΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΣ, επίσης τους, ΘΗΒΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ-ΧΡΗΣΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΑΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και τη ΡΩΞΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ για την παραχωρηση θεση για τα μηχανήματα στα οικήματα τους και φυσικα το μεγαλο χορηγο για το μπλόκ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ.
Ραντεβού του χρόνου.
Εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: