Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο Γιώργος Αυτιάς στη Σκάλα

Από ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Άλλη μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε η Ένωση Δημοτών Σκάλας «Νέοι Ορίζοντες» στα πλαίσια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο κέντρο «ΠΛΑΤΕΙΑ», στην πλατεία πηγών Σκάλας.
Μια εκδήλωση η οποία είχε χαρακτήρα αφενός ψυχαγωγικό και αφετέρου φιλανθρωπικό, καθότι ως γνωστόν τα έσοδα της συγκεκριμένης βραδιάς ο ανωτέρω σύλλογος τα διαθέτει κάθε χρόνο για κοινωφελείς – φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Την εισαγωγή της βραδιάς ανέλαβε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νικολέτα Λεϊμονίτη, η οποία καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην κοπή της πίτας, ενώ παράλληλα προλόγισε τον κ.
Αυτιά. Διευκρίνισε, δε, ότι τα φετινά έσοδα από τη διεξαγωγή της εν λόγω εκδήλωσης θα διατεθούν στην αγορά ενός φορητού παλμικού οξυμέτρου, κατάλληλου για ενήλικες και παιδιά, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο Αγροτικό Ιατρείο Σκάλας.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο επίσημος καλεσμένος του συλλόγου κ. Αυτιάς, ο οποίος μίλησε στον κόσμο με πολύ μεγάλη οικειότητα και συμπάθεια, κάνοντας ταυτόχρονα μια μικρή αναδρομή στα παιδικά του χρόνια και στην έως τώρα προσωπική και επαγγελματική του πορεία.
Ανθρώπινος και ζεστός, ο γνωστός δημοσιογράφος δήλωσε έτοιμος να αφουγκραστεί και να αναδείξει τις δυσκολίες και τα προβλήματα αυτού εδώ του τόπου, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη Σκάλα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, παρέα με τους δημάρχους Σκάλας και Νιάτων, κκ. Γρυπιώτη και Ντόβολο αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, το ΔΣ των «Νέων Οριζόντων» έκοψε την πίτα που ευλόγησε ο αιδεσιμότατος Σκάλας π. Γεώργιος Λέκκας, ενώ ακολούθησε η απονομή του βραβείου λιόπετρας στον κ. Αυτιά.
Στη βραδιά παρευρέθηκαν ο νομάρχης Λακωνίας κ. Κωνσταντίνος Φούρκας, η νομαρχιακή σύμβουλος κ. Ελένη Δεντάκου, ο δήμαρχος Σκάλας κ. Γρυπιώτης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Θεανώ Παπαφάγου, η αντιδήμαρχος κ. Δήμητρα Μαστρογιαννάκου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Γκουβούσης, ο δήμαρχος Νιάτων κ. Ντόβολος και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή της Σκάλας.
Την παράσταση, τέλος, έκλεψε η χορευτική ομάδα που κάλυψε το ψυχαγωγικό μέρος της βραδιάς, καθώς δύο νέα αγόρια και κορίτσια εντυπωσίασαν το κοινό με τις μοναδικές φιγούρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: