Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ-Τέχνη της Ανακύκλωσης

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του δήμου μας σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση συμμετέχει ενεργά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό - «Τέχνη της Ανακύκλωσης» που διοργανώνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Η πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΔΟΜΗ συνιστά μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια ανάπτυξης και διαμόρφωσης περιβαλλοντικής - οικολογικής συνείδησης κι ευαισθησίας στους νέους, με απώτερο σκοπό την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα ανακύκλωσης μέσω της τέχνης.
Ο τομέας της ανακύκλωσης έχει απασχολήσει πολλάκις κατά το παρελθόν το Δήμο Σκάλας, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους δήμους που ασχολήθηκαν ουσιαστικά με το ανωτέρω θέμα.
Έτσι, καλούνται όλοι οι νέοι της Λακωνίας, ηλικίας 16-24 ετών να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια, δημιουργώντας μια σύνθεση με ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, ξύλο, σίδερο, ύφασμα, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, φελλό, σίδερο, κλπ). Με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθεί η ομορφιά και θα μετατραπεί η τέχνη σε «δύναμη» της ύλης λίγο πριν «πεθάνει».
Σημειώνεται ότι, τα έργα των συμμετεχόντων – διαγωνιζόμενων θα είναι δημιουργίες ελεύθερων διαστάσεων σε δυσδιάστατη ή τρισδιάστατη κατασκευή (πίνακας, ανάγλυφο, γλυπτό, κ.ά) με ελεύθερη τεχνική ή τεχνοτροπία, ενώ η κατάθεση αυτών θα γίνεται από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στη γραμματεία του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.
Ακολούθως, τα έργα θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα βραβευθούν τόσο από το Δήμο Σκάλας όσο και από την Επιτροπή αξιολόγησης του ΙΕΚ.
Παράλληλα, όλα τα έργα θα εκτεθούν επώνυμα στη Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο) στις 9, 10, 11, 12 Ιουνίου 2009..
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της ΚΔΕΣ
Γκουβούσης Η. Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: