Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ

Είναι κάποιες φορές που τα λόγια, οι εικόνες και τα συναισθήματα, δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί. Μια τέτοια στιγμή βιώσαμε πρόσφατα με τον απρόσμενο θάνατο του δασκάλου Βασίλη Πλατάνα.

Ο Βασίλης ήταν μια πληθωρική προσωπικότητα με δυναμική και ιδιαίτερο χάρισμα, να γοητεύει τους συνομιλητές του. Άνθρωπος με έντονο και δυναμικό χαρακτήρα που δεν άφηνε κανέναν αδιάφορο. Ακόμα κι αν διαφωνούσες μαζί του παραδεχόσουν το γεγονός, ότι υπεράσπισε την αποψή του με πάθος.

Ως δάσκαλος είχε το προτέρημα να πλησιάζει ψυχικά τους μαθητές του, να γίνεται φίλος μαζί τους, αλλά και αυστηρός αν χρειαζόταν. Ήταν εξαιρετικά δίκαιος και δεν έκανε διακρίσεις. Κυρίως, ήταν αληθινός, γνήσιος. Οι μαθητές τους γνώριζαν καλά πως ότι τους έλεγε το πίστευε, το τηρούσε, το έκανε τρόπο ζωής.

Ο θάνατος του, σκόρπισε θλίψη και πόνο σε όσους τον γνωρίσαν. Ήταν ξαφνικός και αφήνει στα αγαπημένα του πρόσωπα ένα τεράστιο κενό.

Οι αναμνήσεις και οι εικόνες που έχουμε όλοι από το φίλο, από το δάσκαλο, από το συμπολίτη μας, είναι πολλές, είναι όμορφες, είναι μοναδικές.

Θα σε θυμόμαστε πάντα Βασίλη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: