Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΝΕΛΕ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία άρχισαν τα μαθήματα της ΝΕΛΕ στο νομό Λακωνίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για το τμήμα του μουσικού οργάνου – ορθοφωνίας που διεξάγεται στο χώρο του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.
Στην έναρξη των μαθημάτων παρευρέθησαν η Αντινομάρχης Ντια Τζανετέα, ο Σύμβουλος Μουσικής κ. Θέμης Μακαντάσης και η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Αγγελική Αργειτάκου.
Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη στο θέμα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων - τόνισε η κ. Τζανετέα - γιατί πιστεύουμε ότι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η κατάρτιση των ενηλίκων συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.
Ο κ. Μακαντάσης επισήμανε ότι η ορθή τοποθέτηση της φωνής δημιουργεί ευεξία και ψυχική ηρεμία αυξάνοντας τη δημιουργικότητα του ατόμου.
Στην χθεσινή εναρκτήρια εκδήλωση ανακοινώθηκε η δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού θεσμού του «Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων Πελοποννήσου». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νομό της Πελοποννήσου υπό την αιγίδα όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Κατευθυντήριος άξονας θα είναι η διάσωση και η ανάδειξη της τοπικής παράδοσης καθώς επίσης και η προβολή των ιδιαίτερων μουσικών στοιχείων κάθε περιοχής.
Η κ. Τζανετέα τόνισε επίσης ότι σε μια εποχή, όπου η Ελληνικότητα βάλλεται από παντού και ο σύγχρονος τρόπος ζωής ισοπεδώνει τις εθνικές ιδιαιτερότητες, η διαφύλαξη της μουσικής παράδοσης θα έχει πολλαπλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: