Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Μία νέα τουριστική πραγματικότητα με αιχμή του δόρατος το υπάρχον αεροδρόμιο διαμορφώνεται για τη Λακωνία μετά την επίσκεψη του Διοικητή της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη το Σάββατο 23 Μαΐου στη Λακωνία.
Ο κος Κωνσταντινίδης ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Νομάρχη κου Κωνσταντίνου Φούρκα και ήρθε στη Λακωνία προκειμένου να επιθεωρήσουν το χώρο χωροθέτησης και να συζητήσουν για το έργο ανάθεσης Μελέτης του Αεροδρομίου Δημοσίων Μεταφορών στο Νομό Λακωνίας, παράλληλα όμως να εξετάσουν και τις δυνατότητες αξιοποίησης του υπάρχοντος αεροδρομίου.
Το Σάββατο το μεσημέρι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Ν.Α. και στην οποία συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης & Γρηγόρης Αποστολάκος, όπως επίσης και ο Γενικός Διευθυντής της ΥΠΑ Δημήτριος Κατούνης, ο κος Κωνσταντινίδης μετέφερε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών το υπάρχον αεροδρόμιο της Λακωνίας (στο Πυρί) να ενταχθεί σε ένα δίκτυο αεροδρομίων όλης της χώρας για την ανάπτυξη της γενικής αεροπορίας, όπου θα γίνεται υποδοχή αεροσκαφών lear jet, υποδοχή επισκεπτών υψηλού επιπέδου. Είναι μία πρόταση της ΥΠΑ αποδεκτή από το Υπουργείο το οποίο και την υιοθέτησε και η οποία έχει ως στόχο και την ανάπτυξη του αεραθλητισμού, της ανεπορίας, του αλεξιπτωτισμού με την δημιουργία σχολής (αντίστοιχης με αυτής της Καβάλας), όπου θα γίνεται η εκπαίδευση στα προαναφερθέντα αθλήματα. Στόχος είναι να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος πέραν της θερινής περιόδου.
Όσον αφορά τη δημιουργία νέου αεροδρομίου ο κος Κωνσταντινίδης ανέφερε, ότι, βασιζόμενη στις μελέτες για την χωροθέτηση που έχει κάνει ήδη η ΥΠΑ, θα προχωρήσει τις σχετικές εισηγήσεις, η πολιτική απόφαση όμως ανήκει στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και στην κυβέρνηση γενικότερα. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: