Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Δωρεάν διανομή τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Υποβολή αιτήσεων εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην κατανομή-Δωρεάν διανομή τροφίμων παρεμβάσεων :μακαρονιών , ρυζιού &τυριού ΦΕΤΑ ,προγράμμα

Σας γνωστοποιούμε ότι με το αριθ. 42536/12-5-09 έγγραφο του Υπ.Α.Α.Τ. καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς προκειμένου να κριθούν επιλέξιμοι για το ως άνω θέμα ώστε να συμπεριληφθούν στην Υπουργική κατανομή, να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας τα οριζόμενα στο άρθρο 2.της παραπάνω σχετικής Κ.Υ.Α 40946/23-03-09 τα συνημμένα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται,μέχρι την ημερομηνία 12/6/2009 (εκπρόθεσμες αιτήσεις , αποκλείονται).
Σας τονίζουμε ότι, η κατάσταση απόρων μελών/ τελικών αποδεκτών δικαιούχων , που θα υποβάλετε σύμφωνα με το συννημένο υποδείγματα 2., θα αφορά μόνο τον αριθμό των απόρων μελών σας όπως τους κρίνετε βάσει του Αρθρου1 παρ.1 της Κ.Υ.Α. αρ.40946/23-03-05.
Σύμφωνα με τίς οδηγίες του παραπάνω έγγραφου, είναι απαραίτητο το Υπουργείο να γνωρίζει ,τον ακριβή αριθμό των μελών κάθε πολύτεκνης οικογένειας (προστατευόμενα παιδιά +γονείς) για την ορθολογική κλιμάκωση της κατανομής.
Δηλαδή ,απαραίτητα ,θα μας στείλετε – με την αίτηση υπόδειγμα 1.- και μια <<ταξινόμηση>> των (δικαιούχων =απόρων) οικογενειών σας , κατά ομάδες ανάλογα με τον αριθμό μελών ως άνω .Εννοείται, ότι στις καταστάσεις (υπόδειγμα 2.) των οικογενειών-μελών σας που θα (συν)υποβάλλετε, θα έχει γίνει <<ενημέρωση>>, δηλαδή θα έχετε εγγράψει τυχόν νέα μέλη, θα έχει τυχόν γίνει διαγραφή παλαιών μελών κ.ο.κ .
Σε περίπτωση που σε έναν σύλλογο πολυτέκνων, ο κατάλογος των τελικών δικαιούχων οικογενειών δεν περιλαμβάνει και τον αριθμό των μελών τους ανα οικογένεια, οι συγκεκριμένοι σύλλογοι δεν θα συμπεριληφθούν στις καταστάσεις δικαιούχων φορέων υλοποίησης.
Στο αρχείο του κάθε Συλλόγου Πολυτέκνων , θα υπάρχουν και τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης , καθώς και οι ‘Δηλώσεις’ ,όπως αυτά αναφέρονται στο υπ. αριθμ. 42536/12-05-09 έγγραφο, που σας έχομε διαβιβάσει.
Οι Φορείς , που δεν απέστειλαν στην Υπηρεσία μας τις πλήρεις ονομαστικές καταστάσεις , με τις υπογραφές παραλαβής των τελικών αποδεκτών-δικαιούχων, θα αποκλειστούν από το πρόγραμμα του έτους 2009.Συνεπως θα πρέπει να ελέγξετε το αρχείο σας, αν έχετε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις σας δηλαδή :την αποστολή των δικ/κων- καταστάσεων Μακαρονιών, Τυριού Φέτα (σε όποιο <<δωρεάν>> τρόφιμο είχατε συμμετάσχει το 2008).
Επίσης , υπενθυμίζομε ότι ο Φορέας (Σύλλογοι, Ιδρύματα, Ι.Μ., κλπ.) υποχρεούται να τηρεί: ένα βιβλίο ‘αποθήκης’ στο οποίο να φαίνεται η παραλαβή εκάστου προϊόντος (εισερχόμενη ποσότητα ) και έπειτα η διανομή-απόδοση στους τελικούς δικαιούχους(σταδιακή εξερχόμενη ποσότητα)καθώς και τα δελτία αποστολής & τα πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής.
Παρακαλούμε για τις έγκαιρες ενέργειες σας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ(αποδεκτών)

- Ι. Μ. Μονεμβασίας & Σπάρτης-Σπάρτη
(για το ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ΄΄ και για τις Κατασκηνώσεις της Ι.Μ.)
Ι.Μ Γυθείου & Οιτύλου
Γηροκομείο ΄΄Άγιοι Ανάργυροι΄΄-Επισκ. Βρεσθένης 30 – Σπάρτη
Ίδρυμα Περ. Χρ. Πασχόντων Άγιος Παντελεήμων ΄΄-Μαγούλα (Δ.Μύστρα).
Γηροκομείο Γυθείου- Γύθειο.
Ιδρ. Περιθ. Ηλικιωμένων Άγιος Αθανάσιος΄΄- Νεάπολη Βοιών.
ΑΜΕΑ ΄΄Η Αγία Παρασκευή-Μολάοι.
Συλ. Πολυτέκνων επ. Λακεδαίμονος & Επιδαύρου Λιμηράς- Βρασίδου 135α
Σπάρτη.
Συλ. Πολυτέκνων Μολάων-Μολάοι.
Σωματείο ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν.Λακωνίας-Κλεομβρότου 50
Σπάρτη.
- Γραφείο Τύπου της Ν.Α.Λακωνίας – ενταύθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: