Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά .ΔΗΜΟΣ ΣΚΑΛΑΣ


Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησής της σε θέματα κοινωνικής ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας συμμετέχει ενεργά στο διαγωνισμό «Τέχνη της Ανακύκλωσης» που διοργανώνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Η πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΔΟΜΗ συνιστά μια ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια ανάπτυξης και διαμόρφωσης οικολογικής - περιβαλλοντικής συνείδησης, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των νέων σε προγράμματα ανακύκλωσης, μέσω της τέχνης.
Ο τομέας της ανακύκλωσης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν πολλές φορές το Δήμο Σκάλας, ο οποίος συγκαταλέγεται στους τέσσερις συνολικά ελληνικούς δήμους που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη έκθεση.
Αυτή τη στιγμή η ΚΔΕΣ έχει ήδη αποστείλει 26 έργα τέχνης - δημιουργίες παιδιών από 16 έως 24 ετών, ως ορίζουν άλλωστε οι οδηγίες του προγράμματος.

Κούκλα ντυμένη με σακούλες απορριμμάτων (πλεγμένες στο χέρι), τσάντα από φάκελο και καλώδιο, φωτιστικό από ξύλο, αιολικό πάρκο από χαρτί και πλαστικό, αεροπλανάκι από ξύλο και πλαστικό, κοσμήματα - αξεσουάρ από σύρμα, μολυβοθήκες από κουτιά γάλατος, ζωγραφισμένα μπουκάλια –διακοσμητικά, αερόστατο από πλαστικό και χαρτί, λουλούδια από σακούλες, ξύλινος καταπέλτης, πίνακας ζωγραφικής με κολάζ από ανακυκλώσιμα υλικά είναι μερικές μόνο από τις δημιουργίες που συγκέντρωσε η ΚΔΕΣ.

Τα έργα του Δήμου Σκάλας έχουν μεταφερθεί στο ΙΕΚ προκειμένου να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να βραβευθούν τόσο από το Δήμο Σκάλας όσο και από την Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΟΜΗΣ.
Παράλληλα, όλα τα έργα εκτίθενται επώνυμα στη Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο) ήδη από σήμερα 9 έως τις 12 Ιουνίου, ενώ η ημερομηνία βράβευσης έχει οριστεί ως η 11η Ιουνίου.
Τέλος, επισημαίνεται ότι, την εν λόγω προσπάθεια ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Σκάλας, το «Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων - Άγιος Παντελεήμων», καθώς και λοιποί δημότες.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΚΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: