Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΕΝΤΑΞΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΡΙΝΑΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013

DSC_0045_800x600Ένα ακόμα έργο πνοής, που αφορά τις αγροτικές υποδομές στο Νομό Λακωνίας, παίρνει σάρκα και οστά.Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε την ένταξη της πράξης «Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου Ν. Λακωνίας» στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013», υλοποιώντας, αφ΄ ενός μεν το τρίτο κατά σειρά έργο στον τομέα αυτό , αφ΄ ετέρου τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντικείμενο της πράξης είναι:

Η μελέτη και η κατασκευή για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου (επενδεδυμένες διώρυγες) με κλειστούς αγωγούς υπό πίεση του ΤΟΕΒ Τρινάσου Ν. Λακωνίας και ειδικότερα:

  1. Αντικείμενο της προς ανάθεση μελέτης είναι η σύνταξη της προμελέτης και της οριστικής μελέτης για την κατασκευή των αρδευτικών και λοιπών δικτύων σε συνολική εκτιμώμενη έκταση 20.500 στρεμμάτων εντός των ορίων του ΤΟΕΒ Τρινάσου με την αξιοποίηση των νερών των πηγών του Βασιλοπόταμου οι οποίες ενισχύονται με πέντε αρδευτικές γεωτρήσεις. Η μελέτη θα περιλαμβάνει τη διερεύνηση των συνθηκών κατασκευής των αρδευτικών δικτύων των αντλιοστασίων και των δεξαμενών με την εκτέλεση των απαιτούμενων ερευνητικών εργασιών και εκπόνηση των αντίστοιχων υποστηρικτικών μελετών, όπως τοπογραφικής, γεωτεχνικής, περιβαλλοντικής, γεωργοτεχνικής και οικονομικής σκοπιμότητας.
  2. Αναλυτικότερα , το αντικείμενο της προς εκπόνηση μελέτης, περιλαμβάνει την εκπόνηση των εξής επί μέρους μελετών:

Δεν υπάρχουν σχόλια: