Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ποσειδώνεια 2009» στη Σκάλα

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σκάλας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών δραστηριοτήτων της.
Μετά την ολοκλήρωση μιας εβδομάδας εκδηλώσεων η αυλαία των «Ποσειδωνείων» 2009 έκλεισε τελικά το Σάββατο 4 Ιουλίου, σε ένα υπέροχο παραλιακό τοπίο στον Άη Γιαννάκη Τρινήσων.

Η φετινή διοργάνωση στο σύνολό της περιελάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα (27/6) πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ψαρέματος από το Σύλλογο Ερασιτεχνών Ψαράδων Σκάλας, ενώ την επομένη οι δημότες απόλαυσαν τους θαλασσινούς μεζέδες που ο σύλλογος προσέφερε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου τα παιδιά του δήμου ήρθαν σε επαφή με το άθλημα Windsurf, με τη συνδρομή του Ομίλου Ιστιοσανίδας Σκάλας «Καταιγίδα». Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τις μελωδίες των συγκροτημάτων «Drunk Fish» και «Νοσταλγοί», που έδωσαν μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στο ελληνικό και ξένο ροκ.
Τέλος το Σάββατο τον κύκλο των «Ποσειδωνείων» έκλεισε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Γυθείου, που έφερε τους μικρούς φίλους σε επαφή με το άθλημα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, τρεις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από καταξιωμένους στο χώρο τους ανθρώπους εντυπωσίασαν τους παριστάμενους, καθώς οι τελευταίοι ανέπτυξαν σημαντικά θέματα.
Πριν όμως πάρουν την σκυτάλη οι κεντρικοί ομιλητές της βραδιάς, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης. Και οι δύο απέδωσαν τα εύσημα στην ΚΔΕΣ για τη διοργάνωση πολλών και ποικίλων δραστηριοτήτων, παρά το γεγονός ότι ως νεοσυσταθείσα κάνει τα πρώτα της βήματα.
Παράλληλα, επεσήμαναν ότι η Δημοτική Επιχείρηση είναι «ανοιχτή» σε κάθε πρόταση που θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των εν εξελίξει δραστηριοτήτων -και όχι μόνο- μέσα σε ένα πλαίσιο υγιούς συνεργασίας.
Ακολούθησαν οι προγραμματισμένες ομιλίες από τους κ.κ. Παναγιώτη Βλασσά, αντιπρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του ΔΔΥ, Θεόδωρο Μπένο, διευθυντή του συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta, ο οποίος ανέπτυξε τα είδη της θαλάσσιας χελώνας, καθώς επίσης και την κ. Κάτια Μακρινίκα, μηχανικό περιβάλλοντος από την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, που αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας.
Στη συνέχεια ένα λαϊκό ξεφάντωμα μέχρι πρωίας περίμενε τους δημότες, οι οποίοι διασκέδασαν υπό τους ζωντανούς ήχους της ορχήστρας του Μπάμπη Τσέρτου.
Εξάλλου, κατά την έναρξη της βραδιάς τιμήθηκαν με επαίνους από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου τα πέντε παιδιά που διακρίθηκαν πρόσφατα στο διαγωνισμό του ΙΕΚ «Δομή» με τίτλο «Τέχνη της Ανακύκλωσης», γεγονός που προσέδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην ήδη όμορφη ατμόσφαιρα.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σκάλας κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ. Ιωάννης Σκάλκος, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΛ κ. Ελένη Δεντάκου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκάλας κ. Θεανώ Παπαφάγου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σκάλας κ. Δημήτριος Γκουβούσης, νομαρχιακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του ΑΤ Σκάλας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Νεκταρία Λυμπέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: