Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Αίτηση και παραλαβή φυτωρίων για δενδροφύτευση

Το παράρτημα Πελοποννήσου του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, θέλοντας να προσφέρει σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση όχι μόνον σε ότι αφορά τα ζώα και τα πουλιά της Ελλάδος , αλλά και τα δέντρα και τα φυτά ανέπτυξε μια ακόμη πρωτοβουλία.

Ξεκινά την πραγματοποίηση των όσων πρεσβεύει, ουτως ώστε η εφαρμογή τους να αποτελέσει το καλύτερο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό παράδειγμα.

Ζήτησε από το Δασαρχείο Πατρών και το Δασικό Φυτώριο «ΛΑΠΑ» την χορήγηση ικανού αριθμού φυτών. Σκοπός μας είναι να φυτευτούν στην έκταση της μελλοντικής εγκατάστασης, που θα κατασκευασθεί στο νομό Λακωνίας (Μάνη), πλησίον του οικισμού «Παναγίτσα».

Συγχρόνως αναδασώνεται και μια έκταση, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του παρελθόντος που έπληξαν την περιοχή.

Το αίτημα μας βρήκε «ευήκοα ώτα» και μας χορηγήθηκαν περισσότερα από 200 δενδρίλια.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την κατανόηση και την άμεση προσφορά, τον Δασάρχη Πατρών κο ΚΑΤΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ, που είδε θετικά το αίτημα μας και ανταποκρίθηκε πρόθυμα.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο τού φυτωρίου «ΛΑΠΑ» κο ΛΙΑΠΗ για τις οδηγίες πού μας παρείχε σχετικά με την φύτευση και την συντήρηση των δέντρων.

Το επόμενο μας βήμα θα είναι ή εθελοντική δεντροφύτευση της περιοχής, με την παρουσία, και συμμετοχή μαθητών.

Πέτρος Καπερναράκος

Υπεύθυνος ΕΚΠΑΖ Πελοποννήσου και Εθελοντές παραρτήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: