Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΟΓΑ: Παράταση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών

Προθεσμία μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ να καταβάλουν μέσω ΕΛΤΑ τις ασφαλιστικές εισφορές τους χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε η διοίκηση του Οργανισμού στους κατά τόπους ανταποκριτές. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η παράταση της προθεσμίας, που έληγε στις 30 Νοεμβρίου, δίδεται επειδή οι αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν μπορούν να πληρώσουν τώρα τις εισφορές τους «λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της τελευταίας περιόδου».

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους και όσοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, η οποία δεν θα εκπέσει.

Μετά τη λήξη και της νέας προθεσμίας οι ασφαλισμένοι που δεν θα έχουν καταβάλλει τις εισφορές τους θα μπορούν να τις πληρώνουν μέσω της Αγροτικής Τράπεζας με την προσκόμιση του ειδικού εντύπου. Ο ΟΓΑ όμως καλεί τους ασφαλισμένους να καταβάλουν τις εισφορές πριν τις 21 Δεκεμβρίου, για να αποφύγουν τυχόν λάθη από την καθυστέρηση στην ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των στοιχείων τους.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: