Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο Νομάρχης Λακωνίας στην Αυστραλία.

Ο Νομάρχης Λακωνίας κος Κωνσταντίνος Φούρκας ανταποκρινόμενος σε επίσημες προσκλήσεις της Παλλακωνικής Αδελφότητας Μελβούρνης & Βικτώριας «Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ»και της Λακωνικής Ομοσπονδίας Ν.Ν.Ο. Σίδνευ αναχώρησε, σήμερα 23 Νοεμβρίου 2009, για την Αυστραλία.

Στο Σίδνευ στις 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατά την οποία θα παρουσιαστεί στους Έλληνες του Σίδνευ η νεοϊδρυθείσα Ομοσπονδία της Λακωνίας, πρωτοβουλία που αναλήφθηκε μετά από πρόταση του κου Νομάρχη στο προηγούμενο ταξίδι του. Την βραδιά θα τιμήσουν μεταξύ άλλων αντιπρόσωποι πολλών Πελοποννησιακών Ομοσπονδιών.

Στη Μελβούρνη στις 29 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του ελληνικής καταγωγής Δημάρχου κου Λάμπρου Ταπεινού και με τη βοήθεια της Παλλακωνικής Αδελφότητας Μελβούρνης & Βικτώριας « Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ», πρόκειται να γίνουν αποκαλυπτήρια της προτομής του ΛΕΩΝΙΔΑ, έργο του γλύπτη Πέτρου Γεωργαρίου, στην περιφέρεια του Braunswick.

Οι δύο εκδηλώσεις έχουν ως στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Λακώνων της Αυστραλίας και ειδικότερα μεταξύ των Λακώνων τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Η πρόσκληση προς τον κο Νομάρχη αποτελεί ξεχωριστή τιμή και η παρουσία του εκεί θα καταδείξει για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον της πατρίδας για τους αποδήμους και ιδιαίτερα σε εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω απόστασης να επισκέπτονται συχνά τη Λακωνία.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του ο κος Φούρκας θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας και της λακωνικής ομογένειας, με τους οποίους και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στη Λακωνία, αλλά και στον απόδημο ελληνισμό. Τον κο Φούρκα στο ταξίδι του στην Αυστραλία συνοδεύουν επισήμως η σύζυγός του και ο Ειδικός Σύμβουλος κος Παναγιώτης Βλάχος.

Ο κος Νομάρχης θα επιστρέψει από την Αυστραλία στις 5 Δεκεμβρίου 2009.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: