Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αναφορά – Καταγγελία Των κατοίκων - πολιτών του τ.δ. Έλους Δ. Έλους Λακωνίας

ΠΡΟΣ
Τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης Λακωνίας.

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα
Tον τελευταίο καιρό στο Έλος Λακωνίας έχει συγκεντρωθεί και μένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν σε οικίες εντός του χωριού καθώς και σε στάβλους στα γύρω κτήματα και συγκεκριμένα σε οικίες ιδιοκτησίας των ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΥ Βασιλείου του Νικολάου, ΔΡΙΜΟΝΑΚΟΥ Στυλιανού του Παναγιώτη, ΔΡΙΜΟΝΑΚΟΥ Χρήστου του Παναγιώτη, ΚΑΤΕΧΟΥ Γεωργίου του Λεωνίδα, ΚΛΑΨΗ Δημητρίου του Βενέτη, ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ Γεωργίου του Δημητρίου, κληρονόμων ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ Βασιλείου και ΤΖΑΜΟΥΡΗ Γεωργίου του Στυλιανού, ίσως και σε άλλες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών προβλημάτων και διάπραξη ποινικών αδικημάτων από αυτούς σε βάρος των κατοίκων του χωριού.
Φανταστείτε με βάση των αριθμό των καταλυμάτων για τι πληθυσμό μιλάμε, όταν είναι γνωστός σε όλους ο τρόπος με τον οποίο διαμένουν, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.
Στο χωριό πλέον έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας τάξης και υγείας. Έχουν γίνει εκ μέρους των πακιστανών επιθέσεις με μαχαίρια σε γυναίκες νέες και ηλικιωμένες με σκοπό τη συνουσία, θώπευση γυναίκας, λεκτικές προκλήσεις για συνουσία σε γυναίκα, βιασμός και κακοποίηση αιγοπροβάτων, εμφανή συνουσία μεταξύ τους και λοιπών άσεμνων χειρονομιών εντός άκτιστων και μη περιφραγμένων χώρων και χέρσων κτημάτων, προσβάλλοντας έτσι τη δημόσια αιδώ και τα χρηστά ήθη. Όπως, επίσης, κλοπές πουλερικών και ζώων, θανάτωση και ημιτεμαχισμό ζώων.
Τα σκουπίδια δε και το ξεχείλισμα των βόθρων, το γεγονός ότι φτύνουν πάνω στους δρόμους που περνούν, ότι δεν πλένονται και πόσο μάλλον περισσότερο ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν είχαν και έχουν ούτε τη στοιχειώδη περίθαλψη υγείας, σαφώς και αποτελεί κίνδυνο υγείας για τους κατοίκους. Συχνές είναι δε οι επισκέψεις τους στο φαρμακείο του χωριού, όπου ζητούν να πάρουν φάρμακα προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Το αίσθημα ασφάλειας έχει κατακερματισθεί. Από νωρίς πλέον οι νοικοκυρές κλειδώνουν τις αυλόπορτες και η κυκλοφορία πεζών γυναικών και μικρών παιδιών σταματά, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος και η λιγοστή αστυνομική δύναμη του τμήματος Βλαχιώτη αδυνατεί, παρά τις προσπάθειες που κάνει να λύσει το πρόβλημα, αν και όλη την ώρα το περιπολικό με το διοικητή του τμήματος βρίσκεται στο Έλος.
Τι θα γίνει αν τελικά βιαστεί κάποια γυναίκα ή παιδί; Τι παράδειγμα παίρνουν τα μικρά παιδιά, όταν βλέπουν άντρες να περπατούν χέρι - χέρι και να χαριεντίζονται σα να μη συμβαίνει τίποτα; Τι θα γίνει αν ξεσπάσει κάποια επιδημία; Πως θα εξιχνιαστούν διαπραχθέντα αδικήματα, όταν αυτά τελούνται από άτομα αγνώστων στοιχείων και δύσκολα αναγνωρίσιμων από τους παθόντες, μιας και μοιάζουν μεταξύ τους; Γιατί το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στη Σπάρτη να μη λειτουργεί; Το χωριό πλέον αμαυρώνεται και υφίσταται πλήρη υποβάθμιση. Τι θα γίνει ακόμα άραγε, τώρα που οι δουλειές λιγοστεύουν και θα αντιμετωπίσουν εντονότερα το πρόβλημα της σίτισης, και πόσο ακόμα να το πούμε λαϊκά θα αντέξουν τα κοτέτσια, οι στάβλοι και οι μπαξέδες λαχανικών; Πως θα προστατευθούν οι πολίτες και πως θα αντιδράσουν όταν τους πιάσουν να προξενούν ζημιές στις περιουσίες τους; Τα ως άνω γεγονότα και η αδυναμία των αρμοδίων αρχών μήπως οδηγούν τους πολίτες στο να πάρουν το νόμο στα χέρια τους;
Παρακαλούμε όπως οι διαμένοντες πακιστανοί στο χωριό ελεγχθούν για το αν πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες ή λαθρομετανάστες, οι ενοικιάζοντας καταλύματα στους αλλοδαπούς ελεγχθούν εάν νομίμως προβαίνουν σε ενοικίαση αυτών, εάν οι ενοικιαζόμενοι χώροι πληρούν τους όρους υγιεινής και δεν είναι νοσογόνοι και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, όπως και κάθε δημόσια αρχή – υπηρεσία να κάνουν επιτέλους τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς τους.
Σ’ αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε ότι σίγουρα αποτελεί αναμφισβήτητο δικαίωμα ο κάθε πολίτης να διαχειρίζεται την περιουσία του όπως θέλει, όμως σε καμία περίπτωση δε μπορεί να δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα και να διαταράσσει την ζωή των γύρω του.
Παρακαλούμε πάρα πολύ για τα κατά νόμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1.Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
2.Υπουργείο Υγείας.
3.Βουλευτές Ν. Λακωνίας.
4.Περιφέρεια Πελοποννήσου.
5.Νομαρχία Λακωνίας.
6.Δήμο Έλους Λακωνίας
7.Α.Δ. Λακωνίας.
8.Α.Τ. Βλαχιώτη Λακωνίας.
9.Υγειονομική Υπηρεσία Σπάρτης.
10.Δ.Ο.Υ Σκάλας Λακωνίας.
11.Λακωνικά Μ.Μ.Ε.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ? ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ''ΓΕΡΜΑΝΟ'' ΤΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Καλώς και δεν λειτουργεί το κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Σπάρτη. Αν λειτουργήσει θα σημαίνει επιπλέον λαθρομετανάστες και πολλά προβλήματα.
Είπαμε είμαστε προοδευτικοί και φιλόξενοι αλλά όλα έχουν όρια.

leimonitis είπε...

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι από το ΑΤ Βλαχιώτη έγιναν τρεις συλλήψεις των παραπάνω καταγγελλόντων και στάλθηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπου τους επιβλήθηκαν δυόμιση χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή.
Οι δικασθέντες υπόβαλαν έφεση, κατά της ανωτέρω ποινής.

Ανώνυμος είπε...

fobomaste na kykloforhsoyme sto elos οι πακιστανοι κυκλοφορουν με μαχαιρια κ κανουν σεξ μεταξυ τουσ ακομα κ στη πλατεια του χωριου....
που εινβαι οι βουλευτες??? που νειναι οι αρμοδιοι??? για τον προεδρο του ελους τι να πω... ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΦΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..... O δημαρχος ειναι ανυπαρκτος εχει εξαφανιστει το μονο που κενει στο ελος ειναι να ριξει ασφαλτο στην περιοχη ''σχοινιασ'' στο ελος κ μαλιστα μεχρι την πορτα του χωραφιου του ουτε ενα μετρο παραπανω.... ψαξτε το λιγο το θεμα αυτο....
αν γινει καποιος βιασμος γιατι θα γινει κ αυτο σιγουρα οι ηθικοι αυτουργοι ειναι ο δημαρχος ελους ο προεδρος ελους κυριος ρουμελιωτης γιαννης αλλα κ οι τοπικοι βουλευτες που ερχοντα στο ελος μονο για να χαιρετησουν τα κοματοσκυλα τους πριν απο εκλογες....
το ελος δυστιχωσ εχει υποβαθμιστει πληρος.. κανεις δε δινει σημασια...
κ οσο γι αυτουσ που πηγαν αυτοφορο την εβγαλαν καθαρη οι 2 απο τουσ τρεις..

Ανώνυμος είπε...

edv den afhnoyn sto nosokomeio ths sparthσ toys katoikoyσ toy eloyς na dvsoyn aima giati leke eimaste epikindinoi gia arrvstieς logo των πακιστανων δηλαδη ειμαστε σε καραντινα