Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα Νομάρχη Λακωνίας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί κορυφαία ιστορική στιγμή και σταθμό για τη νεώτερη ελληνική ιστορία. Αποτελεί παράδειγμα εθνικής ομοψυχίας και υπερηφάνειας, ενός λαού που προασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα καλούμαστε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους απλούς ανθρώπους, που με τη γενναιότητα, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία τους, πλήγωσαν το γόητρο των κραταιών πολεμικών μηχανών Ιταλίας και Γερμανίας και εμψύχωσαν ολόκληρη την οικουμένη.
Συγχρόνως πέτυχαν ένα σοβαρό πλήγμα στον εχθρό, επηρεάζοντας καθοριστικά την τελική έκβαση του πολέμου κατά των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού.

Σήμερα, υπό το βάρος μιας ιδιαίτερα δυσμενούς παγκόσμιας συγκυρίας, γίνονται περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, τα μηνύματα της ομόνοιας και της συνεργασίας και καλούμαστε όλοι, να συμμετάσχουμε σε μια κοινή προσπάθεια για το καλό της πατρίδας μας.
Καλούμαστε να διδαχθούμε από την ιστορική μας κληρονομιά και να διαμορφώσουμε ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό όραμα, για ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως για τη νεολαία μας.

Ο Νομάρχης Λακωνίας
Κωνσταντίνος Φούρκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: