Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση στηριγμένη στην αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων ΝΔ - ΛΑΟΣ, πληρώνουν οι οικονομικοί μετανάστες και ο λαός στην περιοχή Μολάων Λακωνίας.
Αφορμή δόθηκε από την επίθεση την περασμένη Τρίτη 1η του Φλεβάρη αλλοδαπού μετανάστη σε δύο γυναίκες κατοίκους της κωμόπολης με σκοπό τη ληστεία.
Το καταδικαστέο αλλά μεμονωμένο αυτό γεγονός, στάθηκε η αφορμή δήθεν «αγανακτισμένοι πολίτες» να εξαπολύσουν τις δύο επόμενες μέρες αληθινό «πογκρόμ» με ξυλοδαρμούς, βασανισμούς, κυνηγητά και απειλές κατά των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται ειρηνικά στην περιοχή.
Απανωτά επεισόδια σε βάρος αλλοδαπών οικονομικών μεταναστών είχαν προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι, με την άγρια επιδρομή άγνωστων μασκοφόρων εναντίον ανύποπτων οικονομικών μεταναστών στον οικισμό «Κουσκούνι» κοντά στην Αρεόπολη, και της περσινής – Φλεβάρης του 2010- επίθεσης νεαρών ατόμων σε σπίτι στη Σπάρτη που έμεναν αλλοδαποί εργαζόμενοι, με πρόθεση να το κάψουν.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας, που με ζήλο παρακολουθούν και χτυπούν λαϊκές κινητοποιήσεις, τη ζωή όμως και την ασφάλεια των ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων και των οικογενειών τους δε μπορούν να προστατέψουν.
Η Γραμματεία Λακωνίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες. Να πρωτοστατήσουν, ώστε οι κραυγές ρατσισμού και ξενοφοβίας, να μην μπορούν να παραπλανήσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία και την εγκληματικότητα. Όλα αυτά είναι προϊόντα του άδικου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και πλήττουν αδιακρίτως Έλληνες και μετανάστες εργάτες.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αντιπαλεύει τις πολιτικές που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Το ταξικό και γενικά το λαϊκό κίνημα θέλει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενωμένους με τους Έλληνες εργάτες, γιατί είναι το ίδιο το σύστημα και ίδιες οι αιτίες που μας φορτώνουν όλο και περισσότερα προβλήματα και δυσκολίες.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο επανειλημμένα έχει ζητήσει να δοθεί λύση που θα σέβεται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, για νομιμοποίηση (άσυλο, ανθρωπιστικό καθεστώς, άδεια παραμονής) της προσωρινής ή μακροβιότερης παραμονής τους στη χώρα μας, για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, για διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης ή της οικειοθελούς μετακίνησής τους σε άλλες χώρες της ΕΕ. Για κατάργηση των αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων, συμβάσεων και διώξεων σε βάρος τους. Για σεβασμό των πολιτιστικών τους παραδόσεων.
Μαζί Έλληνες και μετανάστες ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό.

Σπάρτη 5 Φλεβάρη 2011

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΜΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΩΝ ΣΚΗΝΩΝ ΜΕ ΠΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΧΕΡΑΚΙ-ΧΕΡΑΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΘΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΩΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ Γ....... ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

συμφωνο απολυτα

Ανώνυμος είπε...

Δεν εισπράττουμε την ιδεολογία σας και τις θέσεις σας,με του παρανόμους μετανάστες. Το μόνο που θα εισπράξετε,είναι η οργή του κόσμου με την ιδεολογία σας.

Ανώνυμος είπε...

Εσεις κυριοι του "ΠΑΜΕ" κανετε κυρηγματα εκ του ασφαλους..με ποιο δικαιωμα απαιτειτε για λογαριασμο των μεταναστων και κλεινετε τα αυτια σας και τα ματια σας στα δικαιωματα των Ελληνων? Απο ποτε πρεπει να εχουν ισα δικαιωματα με εμας, οταν χιλιαδες Ελληνες ειναι ανασφαλιστοι και ανεργοι? Παψτε επιτελους να μασατε την ιδια καραμελα και βγαλτε τις παρωπιδες, δεν πειθετε κανεναν. Δουλειες δεν υπαρχουν, τα εισοδηματα εχουν μειωθει απελπιστικα κι εσεις μιλατε για ισα δικαιωματα και αξιοπρεπη μεροκαματα. Μηπως να τους βαλουμε και συνεταιρους στα χωραφια μας?

Ανώνυμος είπε...

fasistes mhpos eiste apo thn "dhmokratikh" Lakonia;

Ανώνυμος είπε...

GAMO TA KOUMOUNIA THS LAKONIAS ...XSIPNATE RE ... AYTOI EINAI OI PRAGMATIKOI EKMETALEYTES TON ALLODAPON...TOYS EXOYN KAI DOYLEYOYN TSABA STA XORAFIA TOYS KAI TORA VGAINOYN KAI TOYS YPOSTIRIZOYN...FOTIA SE AYTOYS POY TOYS EXOYN DIATHESEI SPITI GIA NA MEINOYN..MONO ETSI THA FIGOYN APO TIN PERIOXI MAS EIDALOS THA KOLLISOYME KAI EMEIS FIMATIOSH- ELONOSIA K.LP