Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ευρώτα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ
Από το πρακτικό της αριθ. 2/2011
Συνεδριάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ευρώτα
Σήμερα στις 31η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 π.μ. , η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας , ύστερα από την αριθμ. Πρωτ. 1110/27-01-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της , που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε με αποδεικτικό σε όλα τα μέλη της ανωτέρω Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης – Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» (ΦΕΚ 87/Α/07-06-2010) και η οποία κοινοποιήθηκε και στο Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε ότι σε σύνολο επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντες έξι ( 6 ) ήτοι :
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ

1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε 
2. ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ , ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε
3.ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ 
4. ΓΚΟΥΒΟΥΣΗ – ΚΡΗΤΙΚΑΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ, ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
5. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
6. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
1. ΒΕΡΔΟΣ ΔΗΜΟΣ , ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ (ο οποίος δεν προσήλθε αν και νόμιμα εκλήθη)Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Μυλωνά Αναστασία , υπάλληλος του Δήμου για την τήρηση των πρακτικών.
Μετά την διαπίστωση της νόμιμης απαρτίας , ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Θέμα 3ο «Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου σχετικά με την αγωγή του κ. ΠΕΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κατά του τέως Δήμου Γερονθρών ».
Αριθ. Απόφασης : 04/2011

Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα έθεσε στα μέλη της επιτροπής την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ευρώτα η οποία έχει ως εξής:
« Με την υπ’ αρ. 1265/13-9-2010 κλήση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, η οποία κοινοποιήθηκε στον πρώην Δήμο Γερονθρών την 28/9/2010, καλούσε τον Δήμαρχο όπως εμφανιστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης που θα συνεδριάσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του, την 15/2/2011 προκειμένου να συζητηθεί η προσφυγή του κ. Δημητρίου Πέππα – ΕΔΕ, σχετικά με διαφορά που προέκυψε από το έργο «Ύδρευση Δημοτικού Διαμερίσματος Καρίτσας (κατασκευή δεξαμενής και δικτύου υδροδότησης του Δ.Δ. Καρίτσας)».
Στις 28-12-2004 υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Γερονθρών η 4575/2004 εργολαβική σύμβαση με την οποία ανατέθηκε στον Δημήτριο Πέππα Ε.Δ.Ε , η εκτέλεση του έργου «Ύδρευση Δημοτικού Διαμερίσματος Καρίτσας (κατασκευή δεξαμενής και δικτύου υδροδότησης του Δ.Δ. Καρίτσας)».
Με την από 3/6/2008 προσφυγή ο Δημήτριος Πέππας αιτείται την ακύρωση:
1) Της, δια παραλείψεως να εκδοθεί απόφαση από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τεκμαιρόμενης απόρριψης της ασκηθείσας αιτήσεως θεραπείας του
2) Της 127/25-9-2007 Α.Δ.Σ. Γερονθρών δυνάμει της οποίας απορρίφθηκε η 10015/10-8-2007 ένσταση του
3) Του από 18-4-2007 πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του εκτελεσθέντος έργου»
Προκειμένου να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα του πρώην Δήμου Γερονθρών , θα πρέπει να ορίσουμε πληρεξούσιο δικηγόρο , ο οποίος θα παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης κατά τη δικάσιμο της 15-02-2011 ή σε οποιαδήποτε αναβολή ήθελε συζητηθεί η ανωτέρω αίτηση , θα συντάξει , υπογράψει και καταθέσει σχετικό υπόμνημα , θα παρακολουθήσει την έκδοση της σχετικής απόφασης , και γενικά να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου μέχρι πέρατος της εν λόγω υποθέσεως και για το λόγο αυτό προτείνω τον δικηγόρο κο ΛΥΣΣΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟ με έδρα τη Σπάρτη
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής πρότεινε στα μέλη να αποφασίσουν σχετικά
Η οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της
• Την εισήγηση του Προέδρου
• Την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας
• Την 1265/13-9-2010 κλήση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης
• Τον φάκελο του έργου
• Τις διατάξεις της παρ. ιε του άρθρου 72 του Ν.3852/2010

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Ορίζει πληρεξούσιο δικηγόρο του Δήμου Ευρώτα το δικηγόρο κο ΛΥΣΣΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟ με έδρα τη Σπάρτη, στον οποίο δίνει εντολή να παραστεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης κατά τη δικάσιμο της 15-02-2011 ή σε οποιαδήποτε αναβολή ήθελε συζητηθεί η ανωτέρω αίτηση , να συντάξει , υπογράψει και καταθέσει σχετικό υπόμνημα , να παρακολουθήσει την έκδοση της σχετικής απόφασης , και γενικά να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου .
Η αμοιβή του ανωτέρω δικηγόρου θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΔΚ.
Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθμό 04/2011

Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης λύεται η συνεδρίαση.
Γι’ αυτό συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως ακολούθως
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΟΥΒΟΥΣΗ –ΚΡΗΤΙΚΑΚΟΥ ΑΡΓΥΡΩ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: