Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Μαϊμού» αναπηρικές συντάξεις

Ένα δισ. ευρώ στοιχίζουν στον ΟΓΑ οι παράνομες αναπηρικές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες "ασφαλισμένοι". Οι κάτοικοι του χωριού Καλύβια Λακωνίας μάλιστα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ALPHA, έφθασαν στο σημείο να καταγγείλουν έναν συγχωριανό τους. Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ στις συντάξεις αναπηρίας είναι 14%, υπάρχουν ολόκληροι νομοί που τα ποσοστά έχουν φθάσει ακόμα και στο 45%, όπως ο νομός Ρεθύμνου και ο νομός Χανίων, στην Λευκάδα 40%, στην Καρδίτσα 28%, στο Ηράκλειο 32%, όπως και στον Έβρο και την Αρτα.

Σύμφωνα λοιπόν με τους κατοίκους του χωριού Καλύβια Λακωνίας, ο συνταξιούχος που καταγγέλλουν πήρε σύνταξη το 1993 από τον ΟΓΑ με 67% αναπηρία και το 1997 με 100% αναπηρία και επιπλέον επίδομα νοσοκόμας (αλήθεια αυτό που το βρήκαν να το πάρουν και οι άνθρωποι με πραγματικές τετραπληγίες), αλλά αυτοί τον βλέπουν στο Γύθειο και πίνει τα ουζάκια του και να περνάει μια χαρά. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΟΓΑ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, αποκαλύπτει και ένα άλλο περιστατικό στο ίδιο χωριό. Όπως είπε πρόκειται για έναν τυφλό που έπαιρνε 1.000 ευρώ το μήνα (πως τα πήρε τόσα;) και εντοπίσθηκε από ανθρώπους του Οργανισμού να παίζει τάβλι στο καφενείο.
Οι κάτοικοι στα Καλύβια Λακωνίας όμως μιλούν ανοιχτά για έναν ολόκληρο μηχανισμό χορήγησης παράνομων συντάξεων που έχει στηθεί στο χωριό τους. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΟΓΑ μιλάει ανοιχτά για κυκλώματα που λυμαίνονται τον Οργανισμό. Όπως λέει, το 45% των κρουσμάτων σε αυτούς τους νομούς οφείλεται σε γιατρούς που χορηγούν πιστοποιητικά. Σε ελέγχους δε στο 80% των φαρμακειών διαπιστώθηκαν παραβάσεις και στο 50% των κλινικών παρανομίες. Αποκαλύπτει ακόμη ότι υπάρχουν γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που διαφημίζουν ότι μεσολαβούν για έκδοση συντάξεων του ΟΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: