Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης (Σπάρτη), η προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμο Ευρώτα.
Θέμα της συζήτησης ήταν, η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου, Τοπικής Κοινότητας Μυρτιάς.
Το δήμαρχο εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Βέρδος, μαζί με το σύλλογο Γονέων της Μυρτιάς.

Ο κ. Βέρδος τόνισε προς τον προϊστάμενο της Α/Βάθμιας κ. Πολίτη, την πάγια θέση του δημάρχου κ. Γρυπιώτη, όπως προκύπτει από το ψήφισμα του Δ.Σ.
Ιδιαίτερα για το σχολείο της Μυρτιάς, ο κ. Βέρδος υπογράμμισε ότι, <<πληροί όλα τα κριτήρια βιωσιμότητας και λειτουργικότητας, αφού υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός μαθητών, καθώς επίσης, άριστες κτιριακές υποδομές και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό>>.
Παράλληλα, δήλωσε ότι, μαζί με τους γονείς και την τοπική κοινωνία, θα προασπίσουν το δικαίωμά τους, για τη λειτουργία του σχολείου.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Πήλιουρας, ο οποίος διατύπωσε τη θέση για ανοικτά σχολεία σε όλο το Δήμο Ευρώτα και ιδιαίτερα στη Μυρτιά.
Ο κ. Πολίτης από την πλευρά του, ανέφερε ότι, η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, για την ίδρυση και συγχώνευση σχολείων.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι, το νέο σχολείο θέλει να υπηρετήσει τις αρχές της ποιοτικής βελτίωσης των σπουδών, την κοινωνικοποίηση και αναβάθμιση των μαθητών, την αξιοποίηση των νέων ειδικοτήτων, κλπ.
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Βέρδος ανέφερε ότι, ο αγώνας θα συνεχισθεί, ώστε η Παιδεία να διαδραματίσει πιο ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο, τονίζοντας για ακόμη μια φορά, ότι η Μυρτιά δικαιούται σύγχρονο και αναβαθμισμένο Δημοτικό Σχολείο.
Γραφείο Τύπου
Δημοσίευση σχολίου