Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ανεξέλεγκτη κοπή παγωμένων πορτοκαλιών "Βαλέντσια"

Κ. Υπουργέ,
Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για το γεγονός της ανεξέλεγκτης κοπής πορτοκαλιών ποικιλίας ‘’Βαλέντσια’', με πλήρη απουσία των...
κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, τη στιγμή μάλιστα που από τον ισχυρό παγετό που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 ένα τμήμα της φετινής παραγωγής έχει πληγεί, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι παγωμένο, επομένως ιδιαίτερα υποβαθμισμένο για να προωθηθεί στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Το φαινόμενο αυτό το έχουμε ζήσει πολλές φορές τις δύο τελευταίες δεκαετίες με αποτέλεσμα: δυσφήμιση και απαξίωση των προϊόντων μας στο εξωτερικό και απώλεια των αγορών αυτών.
Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Λάκωνας αγρότης, ωστόσο είναι σίγουρο ότι η απορρόφηση των παγωμένων πορτοκαλιών του σε πολύ χαμηλές τιμές θα οδηγήσει για μια ακόμα φορά σε μείωση των εξαγωγών, ενώ από τη στιγμή που υπάρχει η διαδικασία της χυμοποίησης έχει τη δυνατότητα ο ίδιος να προστατέψει καλύτερα το προϊόν του.
Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση των φυτοϋγειονομικών μηχανισμών ώστε να σταματήσει η διάθεση των παγωμένων πορτοκαλιών στις αγορές του εξωτερικού και ταυτόχρονα μέριμνα και κίνητρα από την Πολιτεία έτσι ώστε η ζημιωθείσα από τον παγετό παραγωγή να ελεγχθεί άμεσα, να αποζημιωθεί και να μην οδηγηθεί στον εμπορικό τομέα και δη στον εξαγωγικό.πηγη

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: