Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας,για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Προς:
1) Περιφεριάρχη Πελοποννήσου Κον Τατούλη
2 )Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας
3) Δήμο Ευρώτα
4) Υπουργείο Προστασίας του πολίτη
Αξιότιμοι κύριοι,
Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας Λακωνίας, λαμβάνουν την πρωτοβουλία να σας αποστείλουν την παρακάτω επιστολή, με σκοπό την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού ζητήματος, που θίγει ευαίσθητους τομείς, όπως : η ευταξία, η υγεία και κυρίως η ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.
Ο λόγος, φύσικα, για την παράνομη - πλειοψηφικά - προσέλευση οικονομικών μεταναστών στην περιφέρεια του Δήμου Ερώτα και δη στη Σκάλα, το ποσοστό των οποίων μέρα με την ήμερα αυξάνεται ραγδαία και ανησυχιτικά.
Λογό του ότι η περιοχή μας ειναι καθαρά αγροτική και τα εργατικα χέρια είναι απαραίτητα ο Σύλλογος δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους νόμιμους οικονομικούς μετανάστες μαλιστα στο παρελθόν τους έχει στιρίξει ( με τρόφιμα, ρουχισμό κ.α ).
Ως Εμπορικός Σύλλογος Σκάλας όμως δεν θα μπορούσαμε να μην ενεργοποιηθούμε μπρόστα σε μία έκρυθμη και απαράδεκτη κατάσταση όπως αυτή που δημιουργείται στην πόλη μας, εξαιτίας της παραμονής και συμπεριφοράς των μεταναστών.
Ασελγείς πράξεις, φόβος για μετάδοση νόσων, διασάλευση της ηρεμίας τόσο των εμπόρων όσο και των κατοίκων, εξάπλωση πανικού ίδιως κατα τις βραδυνές ώρες, καθώς οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν πεζοί, διαμαρτυρίες κλπ. Είναι μερικά μόνο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, κάνοντας έκκληση για άμεση και οροστική επίλυση του προβλήματος. Ζητούμε αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, έτσι ώστε να παρέχονται ουσιαστικά οι απαιτούμενες υπηρεσίες ασφαλείας και προστασίας του πολίτη.
Παρακαλούμε όπως προβείται άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό που χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Πρόκειται για την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας, πρόκειται για την υγεία μας, πρόκειται για τη ζωή μας. Η άμεση επίλυση του ζητήματος καθιστάται αναγκαία.
Με τιμή
Η Πρόεδρος του
Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας
Γιάννα Χριστάκου
Δημοσίευση σχολίου