Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας,για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Προς:
1) Περιφεριάρχη Πελοποννήσου Κον Τατούλη
2 )Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας
3) Δήμο Ευρώτα
4) Υπουργείο Προστασίας του πολίτη
Αξιότιμοι κύριοι,
Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας Λακωνίας, λαμβάνουν την πρωτοβουλία να σας αποστείλουν την παρακάτω επιστολή, με σκοπό την επίλυση ενός σοβαρού κοινωνικού ζητήματος, που θίγει ευαίσθητους τομείς, όπως : η ευταξία, η υγεία και κυρίως η ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.
Ο λόγος, φύσικα, για την παράνομη - πλειοψηφικά - προσέλευση οικονομικών μεταναστών στην περιφέρεια του Δήμου Ερώτα και δη στη Σκάλα, το ποσοστό των οποίων μέρα με την ήμερα αυξάνεται ραγδαία και ανησυχιτικά.
Λογό του ότι η περιοχή μας ειναι καθαρά αγροτική και τα εργατικα χέρια είναι απαραίτητα ο Σύλλογος δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους νόμιμους οικονομικούς μετανάστες μαλιστα στο παρελθόν τους έχει στιρίξει ( με τρόφιμα, ρουχισμό κ.α ).
Ως Εμπορικός Σύλλογος Σκάλας όμως δεν θα μπορούσαμε να μην ενεργοποιηθούμε μπρόστα σε μία έκρυθμη και απαράδεκτη κατάσταση όπως αυτή που δημιουργείται στην πόλη μας, εξαιτίας της παραμονής και συμπεριφοράς των μεταναστών.
Ασελγείς πράξεις, φόβος για μετάδοση νόσων, διασάλευση της ηρεμίας τόσο των εμπόρων όσο και των κατοίκων, εξάπλωση πανικού ίδιως κατα τις βραδυνές ώρες, καθώς οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν πεζοί, διαμαρτυρίες κλπ. Είναι μερικά μόνο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, κάνοντας έκκληση για άμεση και οροστική επίλυση του προβλήματος. Ζητούμε αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, έτσι ώστε να παρέχονται ουσιαστικά οι απαιτούμενες υπηρεσίες ασφαλείας και προστασίας του πολίτη.
Παρακαλούμε όπως προβείται άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό που χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Πρόκειται για την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας, πρόκειται για την υγεία μας, πρόκειται για τη ζωή μας. Η άμεση επίλυση του ζητήματος καθιστάται αναγκαία.
Με τιμή
Η Πρόεδρος του
Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας
Γιάννα Χριστάκου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μωρή Γιαννούλα με τον εμποροεπαγγελματικό σου Σύλλογο που πας στα αγκάθια;
Τι έγινε και ξέσπασες σαν το Βεζούβιο; Τόσο καιρό που οι εμποροεπαγγελματίες σου εκμεταλλευόντανε τις άθλιες αυτές ψυχούλες του κόσμου ούτε αχ ούτε βαχ δεν έβγαινε από το ευγενικότατο στοματάκι σου. Τώρα τι άλλαξε και το ρίξαμε στο ρατσισμό; Ένας θεός δεν μας έπλασε, ή ακολουθάμε το κηρύγματα του ποιμενάρχη εδώ στη Σκάλα σαν απολωλότα πρόβατα που θέλει να μας βλέπει!

Ανώνυμος είπε...

pos na se xaraktirisi kaneis esena
re file blaka ilithio xazo?den xero
ala tha ithela na xero ti tha ekanes an prospathousan na viasoun to paidi sou.tha tous iperasizosoyn
akoma den nomizo.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxxa...mou arese poly to giannoula emena.a kalo eeeeeee!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να με χαρακτηρίσετε, μπορείτε να με πείτε Χριστιανό ανθρωπιστή που καταδικάζει τη βία εις βάρος των γυναικών και των κοριτσιών από όπου κι αν προέρχεται, είτε από ντόπιους Σκαλιώτες είτε από ξένους εργάτες. Αλλά σας παρακαλώ, μη μου πείτε οι δικοί μας εξαιρούνται από τέτοιες συμπεριφορές! Μπορώ εγώ όμως να σας πω, ο ρατσισμός είναι ρατσισμός υπό οποιοδήποτε μανδύα και πρόσχημα θέλετε να το αποκρύψετε. Οπωσδήποτε να καταδικάζουμε τις συμπεριφορές στη λίστα της Γιαννούλας, αλλά με κανένα τρόπο κοινωνικές ομάδες. Και για να είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι ας προσθέσουμε στη ίδια λίστα φτωχές αμοιβές, διακρίσεις, κακές συνθήκες στέγασης, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, και βάλε …

Ανώνυμος είπε...

gemisame metanasts ελεοσ δηλαδη μερικοι νοικιαζουν κ κονομανε κ αλοι φοβουντα να βγουν εξω .. α ρε παπαδοπουλε που εισαι...
fonis

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΒΗΣΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ.ΑΠ'ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.ΕΝΑΣ ΤΥΠΑΚΟΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ 60 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ,ΓΕΝΝΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΑΙΡΕΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ.Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΘΕΛΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΛΕΦΤΑ(ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ)ΤΙ ΑΠΟΓΙΝΕ??ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ???ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ??ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ??ΣΑΦΩΣ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ,ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ.Γ'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.