Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κοσμοσυρροή στη Σκάλα Ενθουσίασε και φέτος το καρναβάλι


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το καρναβάλι Σκάλας, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, συμπληρώνοντας αισίως δέκα χρόνια παράδοσης(!)
Φορέας υλοποίησης της φετινής διοργάνωσης ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Σκάλας υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας.


Ο καιρός στάθηκε, ευτυχώς, σύμμαχος των 700 περίπου καρναβαλιστών, οι οποίοι έδωσαν και φέτος το δυναμικό <<παρών>>, παρελαύνοντας στον κεντρικό δρόμο της πόλης, από τις 4 έως τις 5.30΄περίπου το απόγευμα.
Ο βασιλιάς καρνάβαλος (ζητιάνος λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας) και οι υπήκοοί του, έκλεψαν και φέτος την παράσταση, κερδίζοντας το απλόχερο χειροκρότημα των, τεσσάρων χιλιάδων και πλέον, επισκεπτών από όλη τη Λακωνία, οι οποίοι κατέκλυσαν και φέτος την πόλη της Σκάλας.
Με τη συνοδεία δυνατής μουσικής και μιας εκρηκτικής διάθεσης, είκοσι σε σύνολο άρματα και πεζά προσέδωσαν στη Σκάλα ζωντάνια και χρώμα αποκριάς.
<<Πρίγκιπες και Πριγκίπισσες>>, <<Ινδιάνοι>>, <<Ήρωες του παραμυθιού>>, <<Άνοιξη>>, <<Χάρυ Πότερ>>, <<Διόδια – δεν πληρώνω, δεν πληρώνω>>, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που σατίρισαν οι καρναβαλιστές της Σκάλας, ενώ από την ατμόσφαιρα, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει, η γενικότερη διακωμώδηση της πολιτικής σκηνής.
Την παρουσίαση του καρναβαλιού επιμελήθηκαν ο Κώστας Τσέγκος και η Νεκταρία Λυμπέρη.

Άφθονο γέλιο, λοιπόν, ξεφάντωμα και πολύ…θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθησαν στην όμορφη αυτή διοργάνωση, η οποία ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική, στην Πλατεία Πηγών Σκάλας.
Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Πελ/σου κ. Αδαμαντία Τζανετέα, οι βουλευτές ΝΔ Λακωνίας κκ. Αθανάσιος Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα κ. Ελένη Δεντάκου, οι αντιδήμαρχοι Ευρώτα κκ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, Δημήτρης Διαμαντάκος, Ιωάννης Πλατανίτης, Παναγιώτης Παυλάκης και Νικολέτα Χρήστου-Μιχαλούτσου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας κ. Γιάννα Χριστάκου, η πρ. βουλευτής Επικρατείας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Φαρλέκας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας κ. Γεώργιος Μαρουδάς, εκπρόσωποι φορέων – συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Με ξεφάντωμα, λοιπόν, χορό, αμείωτο κέφι, διασκέδαση και δυνατή μουσική γιόρτασε και φέτος η Σκάλα την αποκριά, δίνοντας σιγά σιγά τη σκυτάλη στο περίφημο καρναβάλι Κροκεών που κλείνει φέτος τα 50 του χρόνια! 50 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας! 50 χρόνια παράδοσης! 50 χρόνια πολιτισμού!

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: