Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ο Δήμος Ευρώτα, στην 4η Έκθεση Λακωνικών προϊόντων.

Από τους αντιδημάρχους κκ. Ηλία Παναγιωτακάκο, Νικολέτα Χρήστου - Μιχαλούτσου και Δημήτρη Διαμαντάκο, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Ευρώτα, στην 4η Έκθεση Λακωνικών προϊόντων που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Ειδικότερα, οι τρεις αντιδήμαρχοι παρευρέθησαν στα εγκαίνια της Έκθεσης, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ενώ παράλληλα συνομίλησαν με τους εκθέτες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.
Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο κ. Παναγιωτακάκος μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου κ. Ιωάννη Γρυπιώτη για τη διοργάνωση.
Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα τόνισε ότι:
Η Έκθεση των Λακωνικών προϊόντων στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ είναι η πιο πρωτοποριακή, γι΄αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές της.
Σε εποχές κρίσης, η γεωργοκτηνοτροφική ανάπτυξη είναι διέξοδος και απάντηση.
Η Πολιτεία, μέσα από τη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ πρέπει να διαμορφώσει πυλώνες στήριξης και ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων.
Πρέπει να καταρριφθεί ο μύθος ότι, <<η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα>>, αντίθετα παράγει αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, υψίστης διατροφικής αξίας.
Αυτά τα προϊόντα, όμως, για να έχουν την αρμόζουσα διαδρομή προς το τραπέζι του καταναλωτή, απαιτούνται πολιτικές μεταποίησης, marketing, ταυτότητες - προπάντων - των εσπεριδοειδών, του μελιού, του κρέατος, κλπ.
Ο Δήμος Ευρώτα – κατεξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιοχή – έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αγροτική ανάπτυξη. Θέλουμε και μπορούμε στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής μας ευθύνης, να συνδράμουμε θετικά στην ανάδειξη και ανάπτυξη των ελαιοκομικών προϊόντων, των εσπεριδοειδών, του μελιού, του κρέατος, κλπ.
Πιστεύουμε ότι σ΄αυτή την προοπτική μπορεί να συνδράμει και η εκπαιδευτική πολιτική για τους κατεξοχήν αγρότες, αλλά και με νέες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ.
Επίσης, θα λειτουργήσουμε ουσιαστικά για τη διαμόρφωση του ΚΑΛΑΘΙΟΥ της Πελ/σου με ποιοτικά προϊόντα του Κεντρικού Δήμου της Λακωνίας, του Δήμου Ευρώτα.



Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: