Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ

Από ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ ΦΩΤΟ:ΜΠΕΤΤΥ ΚΟΛΛΙΑΚΟΥ
Ένα διαφορετικό καρναβάλι έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Γύθειο το Σάββατο 5 Μαρτίου.
Ένα καρναβάλι που ένωσε το Γύθειο με την Βενετία του 19ου αιώνα.
Είναι άλλωστε γνωστοί οι δεσμοί της Μάνης και της Ιταλίας.
Το καλντερίμι της οδού Λαρυσίου, που σε παραπέμπει σε νησιώτικο καντούνι, ο τόπος εκκίνησης του καρναβαλιού, ταξίδεψε τους επισκέπτες σε έναν κόσμο διαφορετικό, όμορφο, αγέρωχο που στέκεται ανέγγιχτος στο πέρασμα του χρόνου.
Το Σάββατο συνυπήρξε στο Γύθειο , με τον πλέον αρμονικό τρόπο, το χθες με το σήμερα. Οι δόγηδες και οι κυρίες των τιμών έδωσαν ραντεβού με τις φιγούρες του σήμερα που κυριάρχησαν στα δρώμενα και έδωσαν το δικό τους στίγμα.
Το Θέατρο του δρόμου έδωσε πραγματικά την ψυχή του παρασύροντας τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους σε κόσμους μαγικούς και ονειρεμένους.
Ψυχή στο δρόμο ήταν άλλωστε το σύνθημα του καρναβαλιού στο προπολεμικό Γύθειο. Το θέαμα που παρουσίασαν ήταν μοναδικό.
Γι΄ αυτό και το χαμόγελο άνθισε και πάλι έστω και προσωρινά στα πρόσωπα των ανθρώπων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας που τόσο τους ταλαιπωρούν.
Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις ήταν μία πολιτιστική πρόταση διαφορετική, η οποία ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ευελπιστεί να θεσμοθετηθεί τα επόμενα χρόνια.
Σταθερό σημείο αναφοράς στο καρναβάλι Γυθείου ήταν η Φιλαρμονική της πόλης.
Στην επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων συνέβαλλαν και οι επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους με κεράσματα, αποδεικνύοντας τα φιλόξενα αισθήματά τους.
Στις εκδηλώσεις στο Γύθειο μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος , οι βουλευτές Γρηγόρης Αποστολάκος & Θανάσης Δαβάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαράλαμπος Σκούρος & Ηλίας Στρατηγάκος, ο Δήμαρχος Ευρώτα Ιωάννης Γρυπιώτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα Ελένη Δεντάκου καθώς επίσης και πολλοί Δημοτικοί Συμβουλοι.
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ ΦΩΤΟ:ΜΠΕΤΤΥ ΚΟΛΛΙΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: