Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Συνάντηση μεταξύ αντιδήμαρχου Ευρώτα κ. Ηλία Παναγιωτακάκου και καθηγητών - γονέων, με θέμα τη λειτουργία του ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα.
Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Λυκειάρχης του ΕΠΑΛ κ. Νίκος Βλάχος αναφέρθηκε διεξοδικά στη λειτουργία του ΕΠΑΛ, το έργο που επιτελεί, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα από την πρόσβαση των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν, με κυρίαρχο το κτιριακό και τον εργαστηριακό εξοπλισμό.
Δήλωσε, επίσης, εκ μέρους όλων των καθηγητών την αντίθεσή του, για το κλείσιμο – συγχώνευση του ΕΠΑΛ και ανέφερε τεκμηριωμένα τις επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής επιλογής.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι γονείς καθώς δήλωσαν ότι, θα αγωνιστούν με όλους τους τρόπους για να μείνει ανοικτό το ΕΠΑΛ της Γλυκόβρυσης.
Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σταυρούλα Σταματάκου εξέφρασε την πάγια θέση της παράταξής της για δημόσια, δωρεάν Παιδεία και ανοικτά σχολεία σε όλη τη Λακωνία και σε όλη την Ελλάδα. Δήλωσε, επίσης, ότι <<το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις σχολείων είναι επιπτώσεις του Καλλικράτη κι έπονται χειρότερα>>.
Ταυτόχρονα, δε, πρότεινε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα ότι, <<μαθητές, γονείς και λαός αντιτίθενται σε αυτά τα σχέδια>>.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, ο οποίος ενημέρωσε τόσο τους καθηγητές όσο και τους γονείς, ότι ο Δήμος Ευρώτα άνοιξε έγκαιρα το διάλογο για την Παιδεία και ιδιαίτερα για το ζήτημα ίδρυσης και συγχώνευσης Σχολείων.
<<Από θέση αρχής, ο Δήμος Ευρώτα είναι αντίθετος στη συγχώνευση σχολικών μονάδων. Ειδικότερα, εν προκειμένω, το ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης αλλά και όλες οι σχολικές μονάδες Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που ορίζονται από το νόμο, αναφορικά με τις χιλιομετρικές αποστάσεις, το δυσπρόσιτο των περιοχών, το δυναμικό των μαθητών, κλπ >>.
Ιδιαίτερα, δε, επεσήμανε ότι, το ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης, παρά τα αντικειμενικά προβλήματα, αποδεικνύει έμπρακτα τον ουσιαστικό ρόλο του στην περιοχή. Επίσης, πρόκειται για το μοναδικό ΕΠΑΛ στο Δήμο Ευρώτα, ενώ τόσο το δυναμικό των μαθητών (52) όσο και η εξέλιξή του, επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτακάκος επεσήμανε τη δέσμευση του Δήμου Ευρώτα για την αναβάθμιση του ΕΠΑΛ σε επίπεδο υποδομών, στο μέτρο και το βαθμό της ευθύνης του, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης - προσθήκης νέων ειδικοτήτων, σύμφωνων με τις ανάγκες της περιοχής, κατόπιν σχετικής μελέτης. <<Πιστεύουμε ότι, υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης, η τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση έχει πρωτεύοντα ρόλο, για τις παραγωγικές ανάγκες της χώρας>>, συμπλήρωσε.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος μίλησε για προάσπιση του ΕΠΑΛ Γλυκόβρυσης από πλευράς δήμου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: <<Πιστεύουμε ότι, τόσο η Πολιτεία στο σύνολό της, όσο και η Εκπαιδευτική Κοινότητα θα συμφωνήσουν με τη λειτουργία του ΕΠΑΛ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη λειτουργία του, διότι η συνέχισή του κρίνεται αναγκαία και καθοριστική για το μέλλον της νεολαίας που επιθυμεί να ασχοληθεί με το αντικείμενο αυτό>>.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: