Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΞΕΝΟΔΟΧΩΝ.

Ο Βουλευτής Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λ. Κατσέλη και Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο σχετικά με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. από τους μικροξενοδόχους .
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

Οι ιδιοκτήτες σχεδόν 1.500 μικρών ξενοδοχείων (δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων) σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και απόγνωση λόγω των ποινικών κυρώσεων που υφίστανται εξαιτίας της μη καταβολής από μέρους τους των ασφαλιστικών εισφορών προς τον Ο.Α.Ε.Ε.
Ο λόγος της μη καταβολής των εισφορών από τους μικροξενοδόχους είναι η δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα υποχρεώνονται να ασφαλίζονται στον Ο.Α.Ε.Ε. όπως ισχύει και για τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας (10 δωμάτια) ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων.
Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις των μελών της κυβέρνησης όπως του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ . Κουτρουμάνη, ήδη Εισαγγελείς ανά τη χώρα προχωρούν σε ποινικές διώξεις εναντίον εκατοντάδων μικροξενοδόχων, όπως καταγγέλλουν φορείς του κλάδου με χαρακτηριστικούς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας.
Κατόπιν των ανωτέρω ρωτώνται οι κ. Υπουργοί,
1. Προτίθενται να νομοθετήσουν, όπως έχουν δεσμευτεί, την εξαίρεση των μικροξενοδόχων από την καταβολή εισφορών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. όπως ισχύει και για τους ιδιοκτήτες μονάδων αντίστοιχης δυναμικότητας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων;
2. Αν ναι, πότε σχεδιάζουν να φέρουν σχετική νομοθετική ή εκτελεστική ρύθμιση;
3. Τι πρόκειται να ισχύσει για όσους μικροξενοδόχους έχει διαταχθεί ποινική δίωξη λόγω μη καταβολής των εισφορών τους στον Ο.Α.Ε.Ε.;
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: