Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ - ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΤΕΛ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Στην Ερώτηση του Βουλευτή Νομού Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου για τις υπέρογκες οφειλές του κράτους προς το Κ.Τ.Ε.Λ. Λακωνίας, απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Βενιζέλος. Στην Απάντηση του Υπουργού αναλύονται ξεχωριστά οι οφειλές των 3 Επιτελείων και οι διαδικασίες αποπληρωμής τους, χωρίς όμως να παρέχονται συγκεκριμένες απαντήσεις για ποιους λόγους καθυστερούν και πότε τελικά θα καταβληθούν.
Ειδικότερα για τις υποχρεώσεις του Γ.Ε.Σ. που ανέρχονται περίπου στα 100.000 €, αναφέρεται πως θα αποπληρωθούν αμέσως μετά τον προέλεγχο και την έγκριση των πιστώσεων που έχουν δεσμευθεί για διάθεση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ενώ για όσες υπολείπονται θα εξοφληθούν τους επόμενους μήνες.
Για το σαφώς χαμηλότερο χρέος του Γ.Ε.Ν. (1.328 €), η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύεται για άμεση αποπληρωμή του εντός του μηνός Μαρτίου. Τέλος για την οφειλή του Γ.Ε.Α. (727 €), αναφέρεται πως τα δικαιολογητικά υποβλήθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία στις 28.01.2011 και θα εξοφληθεί με την ολοκλήρωση ελέγχου τους.
Μετά την Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής κ. Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η Απάντηση του κ. Βενιζέλου επί το πλείστον επιβεβαιώνει πληροφορίες που ήδη γνωρίζαμε. Ξέρουμε τι οφείλει το Υπουργείο στο Κ.Τ.Ε.Λ. Λακωνίας. Κυρίως το γνωρίζουν τα μέλη και οι εργαζόμενοι του Κ.Τ.Ε.Λ. που βλέπουν τους μήνες να περνούν χωρίς να πληρώνονται για τα δεδουλευμένα τους. Δεκάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της αναξιοπιστίας του κράτους. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τα μέλη της κυβέρνησης οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα για το πότε θα λάβουν τα λεφτά τους. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα αποτελέσματα της τυφλής, Μνημονιακής της πολιτικής και για τις επακόλουθες κοινωνικές αντιδράσεις».
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: