Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Βουλευτές σε Βενιζέλο: "Δεν θα μας απαγορεύσεις να κάνουμε κριτική

Με εσωκομματικά βέλη συνεχίζεται και σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου για την εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.
Με αφορμή την προτροπή Βενιζέλου προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να «ρίξουν την Κυβέρνηση» αν διαφωνούν με την πολιτική της, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος «σήκωσε το γάντι», λέγοντας πως δεν είναι στην Επιτροπή για να «ρίξει την Κυβέρνηση» αλλά και δεν θα του απαγορεύσει κανείς να κάνει κριτική, ενώ μέμφθηκε κάποιους που όπως είπε είναι «κλεισμένοι με ωτοασπίδες στα σπίτια τους» και δεν αφουγκράζονται την κοινωνία.

«Κάθε μέρα και ένα μέτρο» πρόσθεσε ο βουλευτής και αναρωτήθηκε: «δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε αστάθεια και οι πολίτες σε απόγνωση;».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου… «Είδα ότι όλοι οι εταίροι ήταν εναντίον του νομοσχεδίου. Όλοι κάνουν λάθος και εμείς τα λέμε καλά; Ακούω για έκτακτη ανάγκη… Κάποιοι είπαν για πόλεμο. Να ενημερωθεί τότε ο λαός και να τεθεί προ των ευθυνών του. Οι βουλευτές θα ενημερώσουν τον λαό; Δεν υπάρχει Κυβέρνηση να το κάνει;» αναρωτήθηκε.
«Κανένας Έλληνας δε γελάει πια. Όλη η κοινωνία είναι σε κατάθλιψη» πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος και επέκρινε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με ευθύνη, όπως είπε της Κυβέρνησης. «Δε λειτουργεί τίποτα και δεν ευθύνονται γι΄ αυτό οι βουλευτές. Κάποιοι άλλοι ευθύνονται! Όλα είναι στο μηδέν και όλα σαπίζουν… Αν λειτουργεί σήμερα μια υπηρεσία πείτε μου ποια είναι αυτή και εγώ θα παραιτηθώ» τόνισε με νόημα.
«Μα πως θα εφαρμόσουμε τα μέτρα όταν κανείς δε δουλεύει σε αυτό το κράτος;» συνέχισε απτόητος. «Έχουμε επιβαρύνει τη ζωή των πολιτών σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείτε να φανταστείτε» προειδοποίησε ο κ. Γρηγοράκος.
Λάβρος κατά της Κυβέρνησης και ο Δημήτρης Λιτζέρης.
Με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες των κοινωνικών φορών περί λόμπι συμφερόντων που συνομιλούν με την Τρόικα, δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί να είναι βουλευτής μιας κουτσουρεμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με έξωθεν νομιμοποίηση, όπου η νομιμοποίηση προέρχεται από κάποιους άλλους έξωθεν, άνωθεν και ύπερθεν.

Παράλληλα τόνισε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπουργός της κυβέρνησης και μια κυβέρνηση, δεν έχει ως προμετωπίδα αυτές τις αρχές και την κάλεσε να προβεί στην εξυγίανση του κράτους «με τη λογική των ανθρώπων και όχι με τη λογική των αριθμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: