Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αθρόα η συμμετοχή των δημοτών στη διενέργεια εξετάσεων προληπτικής ιατρικής.

Στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών, ο Δήμος Ευρώτα έχει δώσει αυξημένη βαρύτητα στον κρίσιμο τομέα της υγείας. Επειδή ακριβώς η υγεία αποτελεί το πιο σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας, ο δήμος μας δραστηριοποιείται πολλαπλώς στους τομείς κοινωνικής μέριμνας, αλληλεγγύης και προστασίας.

Έχοντας, ήδη, στο ενεργητικό του μια σειρά εκδηλώσεων προληπτικής Ιατρικής, συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία, μέσω των νεοσυσταθέντων υπηρεσιών του (Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.) αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του πολίτη και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.
Έτσι, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν εκ νέου εξετάσεις προληπτικής ιατρικής -αυτή τη φορά- στις τοπικές κοινότητες Απιδέας και Αγίου Δημητρίου. Ειδικότερα, 115 δημότες έτυχαν της ευκαιρίας να υποβληθούν δωρεάν σε εξετάσεις σακχαρώδους διαβήτη, δυσλιπιδαιμίας και οστεοπόρωσης.
Ο Δήμος Ευρώτα απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Κ.Υ. Βλαχιώτη και το Γ.Ν. – Κ.Υ. Μολάων για την πολύτιμη συνεργασία - συμβολή τους στην κατεύθυνση της κοινωνικής μέριμνας και προστασίας.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει -έως τώρα- τουλάχιστον τετρακόσιοι (400) δημότες, ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται η υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Ευρώτα.
Εξάλλου, η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και η εκπόνηση προγραμμάτων προνοιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, μέσω των οποίων προάγεται το ύψιστο αγαθό της υγείας, απασχόλησαν από την πρώτη στιγμή το δήμο μας.
Εν κατακλείδι, η πρόληψη λογίζεται ως τρόπος ζωής για εμάς και με γνώμονα την πεποίθηση αυτή, θέτονται και υλοποιούνται στόχοι αναδεικνύοντας, ότι το «προλαμβάνειν» διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια για καλύτερη υγεία κι επίτευξη μακροζωίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες – πρωτοβουλίες των υφιστάμενων υπηρεσιών του δήμου και βάσει αυτής διαμορφώνεται το πεδίο κοινωνικής δραστηριοποίησης.


Γραφείο Τύπου ΝΠΔΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: