Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Εσπερινός στον Αγ. Γεώργιο στο Κάστρο Γερακίου

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια έγινε ο φετινός εσπερινός προς τιμή του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Γερακίου.
Το τελετουργικό ξεκίνησε μέσα από το Γεράκι και συγκεκριμένα από την τοποθεσία Κάτω-Βρύση ,όπου ο ιερέας του χωριού αιδεσιμότατος Ιωάννης Χαραμής, παρέδωσε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου- δωρεά του αείμνηστου δασκάλου Γεωργίου Μαρούδη- σε ιππείς όπου μαζί με τα αλογά τους μετέφεραν την εικόνα έως τον Κάστρο Γερακίου.
Εκεί τους περίμενε ο ιερέας μαζί με την Αντιδήμαρχο Ευρώτα κ. Χρήστου-Μιχαλούτσου Νικολλέτα και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γερακίου κ. Νικόλαο Σακελλαρίου που παρέλαβαν την εικόνα και την οδήγησαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου πρώτοι οι ιππείς μαζί με τα άλογα τους πήγαν και την προσκύνησαν.
Πλήθος κόσμου από το Γεράκι αλλά και από την γύρω περιοχή με σύμμαχο τον καλό καιρό παρακολούθησαν τον εσπερινό μετά αρτοκλασίας και στο πέρας αυτού δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής από τον Αντιδήμαρχο Ευρώτα κ. Δημήτριο Διαμαντάκο στους συμμετέχοντες ιππείς .
Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των ιππέων που συμμετείχαν γιατί δεν ήταν μόνο Γερακίτες αλλά είχαν έρθει και από άλλες περιοχές:
1)Δημήτριος Αργειτάκος από την Μαγούλα Δ.Σπάρτης
2)Αθανάσιος Κότσινας από την Μαγούλα Δ. Σπάρτης
3)Ιωάννης Λάμπρος από τον Άγιο Δημήτριο Δ.Ευρώτα
4)Χαράλαμπος Θεοδωρακάκος από τον Άγιο Δημήτριο Δ.Ευρώτα
5)Παναγιώτης Μπατσάκης από τον Άγιο Δημήτριο Δ.Ευρώτα
6)Γεώργιος Κόντος από το Γεράκι Δ.Ευρώτα
7)Κωνσταντίνος Μαρουδάς από το Γεράκι Δ.Ευρώτα
8)Μάκης Πουλημένος από το Γεράκι Δ. Ευρώτα
9)Γιώργος Τσίπουρας του Χρήστου από το Γεράκι Δ.Ευρώτα
Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα φορτισμένη συναισθηματικά αφού ξύπνησαν μνήμες από άλλες εποχές όπου τα άλογα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την γιορτή.Ο Άγιος Γεώργιος ας είναι βοήθεια για όλο τον κόσμο.

Χρήστος Μπαλαμπάνος
Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: